Upplands-Bro utvecklas

Ingen h2 rubrik finns

Upplands-Bro – ditt hem, vårt samhälle

Vi är omgivna av vatten och ett femtiotal öar, bara tre mil från huvudstaden. Det gör Upplands Bro attraktivt för boende, företagande och besök. Kombinationen två tätorter och levande landsbygd i en växande huvudstadsregion gör att de som flyttar hit också stannar kvar. Välkommen hit, du med.

Läs mer om att bo, bygga och leva hållbart i Upplands-Bro

Här utvecklas Upplands-Bro

Vi planerar för framtiden

Upplands-Bro befinner sig mitt i en fas av expansion och tillväxt där det redan funnits mycket att bygga vidare på. Här kan du både ta del av våra översiktsplaner och det som är detaljplanerat för utveckling av bebyggelse, service, kommunikationer, infrastruktur och miljö.

Läs mer om översiktsplaner i kommunen

Så går det till

Allting brukar börja med en idé. När idén blir till ett planbesked kan den med hjälp av arkitekter och andra experter steg för steg omvandlas till en del av trivsamt samhälle. Har du en idé du vill förverkliga? Ta reda på hur detaljplaneprocessen går till.

Läs mer om detaljplaneprocessen

Evenemang

 1. 22 sep-
  Boka plats

  Gallrade böcker

 2. 27 sep-
 3. 27 sep-

  Fri entré

  Workshop kring trygghet

Se fler evenemang

Vi på kontaktcenter finns här för dig!

Vi har svar på alla dina frågor och hjälper dig komma i kontakt med rätt personer.

Se alla öppettider för våra verksamheter

Senaste nyheterna

23 sepUpplands-Bro kommun möter invånarna under Krisberedskapsveckan

26 september – 2 oktober är det dags för årets Krisberedskapsvecka. En nationell aktivitet om hur man kan hantera sin vardag när det är brist på varor, energi, eller vid långa elavbrott. Upplands-Bro kommun deltar med aktiviteter i Bro, Kungsängen och Brunna. Kom och träffa oss och ställ dina frå...

19 sepKommunfullmäktige 21 september 2022 klockan 18:30 – se direktsändning från mötet

Onsdag 21 september klockan 18:30 sammanträder kommunfullmäktige. Mötet direktsänds i kommunens webb-TV.

16 sepUnik idrottsledarakademi för unga startar i Upplands-Bro

I höst drar första omgången av Idrottsledarakademin i gång i Upplands-Bro. En utbildning som riktar sig till unga från olika idrotter och klubbar, som arrangeras gemensamt av Upplands-Bro kommun och Riksidrottsförbundets lokala utbildningsorganisation, RF-SISU Stockholm.

15 sepAlzheimerdagen 2022 – tema dans!

Den 28 september går Alzheimerdagen 2022 av stapeln vid Kulturhuset i Kungsängen. Dagen har ett fullspäckat program där dansens betydelse står i centrum. Eventet tar upp den senaste inom forskningen kring kognitiva sjukdomar och riktar sig till alla som är intresserade.

13 sepKommunens webb får ny kostym och enklare navigering

Från onsdag 14 september, har kommunens webbplats upplands-bro.se ny kostym – och flera nya smarta funktioner. Med utgångspunkt i en gedigen förstudie och med inspiration från e-handelssajter, har den nya webben designats för att passa i princip alla invånare.