Uppdaterad 02 januari 2024
Skriv ut

Lillsjön och Lillsjö friluftsgård

Vid Lillsjöbadets lättillgängliga och välordnade badstrand finns det mesta du kan önska dig en solig sommardag – grillplatser, lekplats, badbrygga och hundbad. Här kan du spela beachvolley och frisbeegolf.

Här finns också Lillsjö friluftsgård, med bokningsbar möteslokal, allmänna omklädningsrum, värmestuga samt ett kafé som drivs av företaget Petjos.

Bild på Lillsjöns badplats

Besöksläget just nu

Lillsjön är en uppkopplad badplats vilket innebär att vi använder sensorer och "internet of things", IOT, för att ge dig som gästar Lillsjön möjlighet att förbereda dig inför ditt besök och få en ännu bättre service under vistelsen.

Kopplat till aktiviteter och ytor på Lillsjön kan du nedan se status just nu.

Grön cirkel

= betyder att det är lite folk och liten aktivitet

Gul ifylld cirkel

= betyder att det är lite mer folk och mer aktivitet

röd ifylld cirkel

= betyder att det är många besökare och mycket aktivitet

Observera att det inte är exakt antal besökare och aktiviteter som visas.

Sidan kan ta några sekunder att ladda.

Uppkopplade rörelsesensorer och mätsensorer finns utplacerade i området. De samlar automatiskt in data i realtid i kommunens IOT-plattform. Datan presenteras sedan för allmänheten via kommunens webbplats.

Sensorerna samlar inte på något sätt in personuppgifter. Värdena är indikativa, det vill säga ungefärliga, inte helt exakta.

Lillsjö friluftsgård

Tegelbyggnad med fordon och människor runt omkring.

I friluftsgården vid Lillsjön finns kafé, möteslokal, värmestuga, omklädningsrum och en massa smarta digitala hjälpmedel som ska göra gården till en samlingspunkt året runt.

Öppettider friluftsgården

Öppettiderna gäller värmestugan, omklädningsrummen och rullstolsanpassad WC.

  • Oktober–april: måndag-söndag klockan 08:00-16:00
  • Maj-september: måndag-söndag klockan 08:00-19:00

Kafé

Kaféet i friluftsgården drivs av Petjos. Här serveras soppa, varma mackor, fika och egentillverkad italiensk gelato.

Sommaröppettider: Från och med 19 juni har kaféet öppet alla dagar 10-16.

Öppettider oktober–maj: lördagar och söndagar klockan 10-16.

Omklädningsrum

Här kan du se om det är mycket folk i omklädningsrummen i friluftsgården. Omklädningsrummen är öppna när friluftsgården är öppen.

Boka möteslokalen

Lokalen kan bokas av föreningar, skolor, kommunala verksamheter och företag för konferenser och utbildningar. Den kan inte bokas av privatpersoner.

Badplatsen

Här kan du se om det är mycket eller lite folk vid badplatsen. Observera att det inte är exakt antal besökare som visas..

Badvattnets kvalitet

Vill du veta om du kan bada vid Lillsjöbadet? På Havs- och vattenmyndighetens webbplats kan du hålla ett öga på vattenkvaliteten under hela badsäsongen.

Livbojen

Här kan du se om livbojen på badplatsen är på plats.

Snorkelled

Upptäck sjöns unika växter längs snorkelleden på Lillsjö badplats! Snorkelleden är en naturstig under vatten. Den består av åtta skyltar på betongfundament som har placerats längs med vassen vid badplatsen. De finns på en till tre meters djup och markeras av gula bojar vid ytan, som alltså skiljer sig från de orangea bojarna kring badplatsen.

På skyltarna får du lära dig om vad som växer på sjöbotten. Lillsjön har både klart vatten och hög näringshalt, detta gör sjön unik och bidrar till att här finns ovanligt många olika vattenväxter.

Hundbadplats

Vid Lillsjön finns en hundbadplats. Här får din hund bada.

Utegym och lekplats

Lillsjöbadet har en multifunktionell träningsplats där du kan träna olika delar av kroppen med hjälp av din egen kroppsvikt. Längs strandpromenaden mellan Lillsjöbadet och Sylta hittar du även ett mindre utegym.

Lekplatsen är kul för både stora och små barn, här finns en parkourbana, balansbana, gungor och lekkojor.

Discgolfbanan

Discgolf liknar vanlig golf, med du använder discar (frisbees) som ska träffa en korg. En discgolfbana med 18 korgar hittar du strax ovanför Lillsjöns badplats. Det är en utmanande skogbana som många tycker är en av Sveriges finaste.

Här kan du se hur stor aktivitet det är på discgolfbanan just nu. Observera att det inte är exakt antal besökare som visas.

Brunna Frisbeeklubb både tränar och anordnar tävlingar på Lillsjöns discgolfbana.

Motionsspåret

Här kan du se hur stor aktivitet det är i motionsspåret just nu. Observera att det inte är exakt antal besökare som visas.

Kanoterna

Här kan du se om det finns lediga kanoter just nu.

Vädret vid Lillsjön just nu

Skridsko- och skidspåren

Om vädret tillåter spåras skidspår i motionsspåren vid Lillsjön. När sjöisen är tillräckligt tjock plogas skridskoslinga och skidspår på Lillsjön (ca 3 kilometer lång). Se när det är spårat och plogat och läs mer om vad du behöver tänka på innan du ger dig ut på isen.

Besök Lillsjön

Till Lillsjön tar du dig enkelt med buss från Kungsängens station. Ta buss nummer 559 och kliv av på hållplats Hallonvägen. Där ifrån är det 1 km promenad till badplatsen och frluftsgården.

Lillsjön

Lillsjö badväg, 196 35 Kungsängen

Parkera

Om du tar bilen, tänk på att parkera så att vägarna hålls fria, så att räddningsfordon enkelt kan ta sig fram – om det skulle behövas. Ser du ett fordon som hindrar vägen? Kontakta polisen på 114 14, så att de kan bötfälla.

Är du nöjd med informationen på sidan?