Uppdaterad 07 juli 2023
Skriv ut

Blommans förskola

Blommans förskola är belägen med närhet till Bro centrum och har skogen på gångavstånd, vilket gör att vi regelbundet tar oss ut i naturen. På Blomman finns det 7 åldersnära grupper som samarbetar i block om 3 större grupper utifrån ålder. I blocken sker det nära samarbete mellan alla pedagoger.

Foto på Blommans förskola

Så här jobbar vi

Blomman är en Reggio Emilia inspirerad förskola med levande pedagogiska miljöer. I det projekterande arbetet erbjuds barnen fördjupningar i olika ämnen. Vi arbetar med hundraspråklighet, som innebär att vi strävar efter att erbjuda barnen en mångfald av uttryckssätt. I vårt projekterande arbetssätt väver vi in arbetet med hållbar framtid och Grön Flagg. På förskolan har vi även en utegrupp. Där arbetar vi med undervisningen utomhus, majoriteten av tiden, i förskolans närmiljö.

Digitala läromedel

På Blommans förskola arbetar vi med att integrera digitala verktyg i utbildningen och undervisningen. Bland annat så arbetar pedagogerna och barnen med Ipads, interaktiva skärmar, webbägg, makeymakey, digitala bilderböcker och olika pedagogiska appar. Vi utgår från barnen som producenter av informations- och kommunikationsteknik (IKT) och inte som konsumenter.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Blommans förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Blommans förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Grupperna Spaden och Växthuset

Grupperna Fröet och Bladet

Grupperna Stjälken och Knoppen

Hitta till oss

Blomstervägen 2 , 197 31 Bro

Är du nöjd med informationen på sidan?