Uppdaterad 19 juli 2023
Skriv ut

Brunna förskola

På Brunna förskola är vår stora skogsgård är en härlig, kreativ mötesplats där lek och olika aktiviteter ger barnen möjlighet att utvecklas, lära och söka kunskap. Förskolan har fem avdelningar Ekorren och Igelkotten för 1–3 åringar och Grodan, Haren och Ugglan för barnen i åldern 3–5 år. Förskolan är Grön Flagg-certifierad och deltar i det kommungemensamma projektet Hållbar framtid.

Foto på Brunna förskola

Pedagogisk lärmiljö

Förskolan har en tydlig och estetiskt inbjudande lärmiljö som erbjuder barnen något att tänka kring, förundras över och inspireras av. Tillsammans med lyhörda pedagoger formas en trygg, rolig och tillåtande atmosfär där barnen ges utrymme och möjlighet till lek, utveckling och lärande.

Utbildning, undervisning och lekfullt lärande

De olika projekten som pågår i grupperna utgår ifrån barnens nyfikenhet samt läroplanens olika områden som naturvetenskap, matematik, teknik, språk och digital kompetens.

Bildskapande i Artistens ateljé

I vår enhet har vi en central ateljé där barnen från våra tre förskolor ges möjligheter att skapa, utforska och experimentera i en tillåtande och inspirerande miljö. I ateljén får barnen möta vår ateljerista som har fördjupade kunskaper om estetik, konst och bildskapande. Ateljén finns på förskolan Artisten.

Maten på Brunna förskola

Maten på Brunna förskola följer kommunens gemensamma matsedel. Den är säsongsanpassad, miljömässigt hållbar och varierad med inslag från olika delar av världen. På menyn har vi både svensk husmanskost och elevernas “favoriträtter”.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Brunna förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Brunna förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Avdelning Igelkotten

Avdelning Ekorren

Avdelning Grodan

Avdelning Haren

Avdelning Ugglan

Hitta till oss

Artistvägen 4, 196 38 Kungsängen

Är du nöjd med informationen på sidan?