Krisberedskap och civilt försvar

Ingen h2 rubrik finns

Så jobbar kommunen vid en kris

I Upplands-Bro kommun finns verksamheter som kan kallas in som stödresurser vid en katastrof, kris, större olycka eller allvarlig händelse.

Läs om hur vi arbetar

Krisberedskap på hemmaplan

I en krissituation kan du behöva klara dig själv en vecka. Det kan vara ett längre strömavbrott eller annan samhällsstörning som gör att krisberedskap på hemmaplan behövs. Här listar vi vad som kan vara bra att ha i en krislåda.

Gör dig beredd

POSOM - Redo dygnet runt

I kommunens podd, "Bättre tillsammans Upplands-Bro", berättar POSOM-chefen om arbetet kring en kris och vad det finns för stöd för dig som kommuninvånare.

Lyssna på podden

Gör dig redo för kris

Lär dig mer om hemberedskap genom kommunens podd, "Bättre tillsammans Upplands-Bro".

Lyssna på podden

Tillsammans är vi totalförsvaret

Kommunens informationstidning med tema beredskap

Här kan du läsa kommunens informationstidning med tema beredskap. De är fullmatade med värdefulla tips och användbar information. Läs de här som pdf!

Kommunens informationstidning med tema krisberedskap

Här kan du läsa kommunens informationstidning med tema krisberedskap. De är fullmatade med värdefulla tips och användbar information. Läs de här som pdf!

Senaste nyheterna

21 majSå många ungdomar får sommarjobb i år

417 ungdomar får ett sommarjobb att gå till i Upplands-Bro kommun denna sommar. Det efter att mer pengar sköts till efter ett ordförandebeslut i gymnasie- och arbetslivsnämnden.

20 majEU-minister besökte elever på Upplands-Brogymnasiet

EU-minister Jessika Rosvall (M) besökte Upplands-Brogymnasiets samhällsklasser för att tala om varför Europaparlamentsvalet är viktigt och vad en EU-minister gör.

20 majHär kan du fira nationaldagen!

Torsdag 6 juni firar vi Sveriges nationaldag i Kungsängen och Bro. Firandet bjuder på underhållning och aktiviteter för alla åldrar. Det bjuds på allt från musik, dans och ansiktsmålning till pyssel, trolleri och fikaförsäljning.

18 majDet vi gör i vardagen spelar stor roll för vår motståndskraft

Idag deltog Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro kommun i Sveriges Radio P1 Morgon tillsammans med Peter Bennesved, Idéhistoriker och forskare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, i en diskussion om hur Sveriges civila försvar byggs upp.

17 majAktivitetscontainern tillbaka i Bro - se programmet här!

Den välbesökta aktivitetscontainern från förra sommaren kommer tillbaka till Bro! Under sommaren kommer aktiviteter för kommuninvånare i alla åldrar att arrangeras i och kring containern. Detta är en del av Omdaning Bros arbete med att skapa fler mötesplatser i Bro.