Uppdaterad 09 december 2022
Skriv ut

Boka kommunens lokaler/hallar

Om du är engagerad i en förening som ska anordna träningar, turneringar, cuper eller andra aktiviteter för sina medlemmar, har vi flera idrottsanläggningar att hyra ut. De mindre idrottssalarna, samt andra lokaler kan du boka både som privatperson och som representant för en förening.

Vill du boka en av kommunens lokaler, exempelvis en gymnastiksal, scen eller ett konferensrum? Det kan du göra både som privatperson och som representant för en förening eller ett företag. Du kan söka lediga lokaltider och göra en bokningsförfrågan via vår e-tjänst. Tänk på att bokningen är giltig först när du har fått en bokningsbekräftelse.

Boka lokal, villkor och priser

Innan du bokar, läs igenom våra allmänna bokningsvillkor och ordningsregler. Här hittar du också priser för de olika lokalerna.

Dagcentralen i Kungsängen

På dagcentralen finns flera olika lokaler som är bokningsbara för föreningar. Lokalen hittar du på Torget 4 i Kungsängen

Samlingssalen tar max 100 personer och är bokningsbar mellan kl 08.00–22.00. Här finns högtalaranläggning, filmduk och hörselslinga. Pentry med kaffebryggare, diskmaskin, mikrovågsugn och kyl/frys finns att tillgå.

Fiket kan bokas mellan kl 15.00–21.00. I anslutning till Fiket finns ett studierum som är bokningsbart både dag- och kvällstid. Mellan dem finns en vikvägg. Tillgång till diskrum och kaffebryggare och en del porslin. Ej tillgång till kyl. Kylen på plats tillhör caféverksamheten. Möjlighet att beställa fika och mat när du bokar dessa lokaler. Kontakta cafe4@upplands-bro.se eller 0721-78 86 73.

Fiket rymmer 30 personer (sittande). Det finns en filmduk. Projektor och sladdar får man ta med. Hörselslinga finns liksom ljudteknik med mikrofonguide.

Kunden tar med sina sopor därifrån. Toaletter utanför samlingssalen.

Motionsrummet är ett mindre rum med en spegelvägg.

Studierum ligger i anslutning till Fiket och är bokningsbart. Mellan dessa lokaler finns en vikvägg. När det inte är caféverksamhet kan ´man boka båda lokalerna och öppna upp.

Det finns möjlighet att beställa fika och mat i samband med bokning. Kontakta cafe4@upplands-bro.se eller 0721-78 86 73.

Kunden tar med sina sopor därifrån.

Florasalen i Bro dagcentral

Florasalen är en samlingssal i dagcentralen i Bro. Lokalen tar ca 100 personer sittande och kan bokas fram till kl 22 alla dagar i veckan. Lokalen fiinns på Blomstervägen 9 i Bro.

 • Högtalare
 • Filmduk
 • Whiteboard
 • Bildkanon/projektor
 • Hörselslinga
 • 50 stolar, 24 fällbord
 • Pentry med kaffebryggare, inget porslin

Marina föreningshuset

Marina föreningshuset ligger vackert beläget på promenadavstånd från Kungsängens centrum och pendeltågstation. L-formad samlingssal för max 100 personer, bokningsbar kl 08.00–22.00 alla dagar i veckan. Här finns även fyra mindre studierum. Lokalerna hyrs endast ut till möten, utbildningar eller dop-/begravningskaffe, ej till fester.

Lokalen finns på Prästhagsvägen 21 i Kungsängen 

 • 90 stolar, 16 bord
 • Projektor, högtalaranläggning och filmduk
 • Fullt utrustat kök
 • Porslin för ca 100 personer

Hällkana friluftsgård

Vackert belägen friluftsgård vid Lejondalssjön som kan bokas av föreningar och skolklasser både dagtid och för övernattningar.

Lokalen finns på Hällkanavägen 13 i Bro 

Föreningar och skolklasser kan sova över i Hällkana friluftsgård. För övernattning gäller särskilda regler, bland annat måste den bokas minst 14 dagar i förväg. Avbokning måste göras via e-post minst en vecka innan, annars debiteras föreningen/skolklassen fullt pris.

Brandförsvaret har särskilda regler som ska följas vid övernattning. Läs vad som gäller i brandförsvarets vägledning.

Du måste alltid, minst en vecka i förväg, anmäla till brandkåren i Attunda om din förening eller skolklass bokat Hällkana friluftsgård för övernattning.

 • Kök med spis, kylskåp och diskmaskin
 • Porslin, glas etc för upp till ca 60 personer
 • Två bastuavdelningar med omklädningsrum

Ekhammarscenen

I Ekhammarskolan hittar du Ekhammarscenen som är 12,5 m x 7,40 m stor och plats för en publik på ca 400 personer.

Lokalen finns på Skolvägen 20 i Kungsängen

 • Förstärkaranläggning
 • Projektor och filmduk (HDMI och VGA koppling för dator)
 • Två trådlösa headset och en trådlös handhållen mikrofon
 • Hörslinga
 • Handikapphiss upp till scenen
 • Två loger med dusch och toalett

Brohusscenen och danssalen

I Brohuset hittar du denna dans- och teaterlokal med fasta bänkar och plats för 45 personer i teatersittning. Lokalen är 10 x 9 m stor och har en spegelvägg. Scenen kan endast hyras av föreningar.

Lokalen finns i Brohuset i Bro

 • Dimbar lokalbelysning med möjlighet till DMX-styrning för separata spots
 • Ljudsystem: PA med trådlöst headset, stereo input för 3,5 mm minitele (telefon, dator etc)
 • CD/DVD-spelare

Trappan i Kulturhuset

På plan 4 i kulturhuset finns trappan med ca 80 sittplatser, projektor och filmduk (HDMI- och VGA-koppling för dator). Ljudtekniker krävs.

Lokalen finns på Furuhällsplan 1 i Kungsängen

Konferensrum, plan 6 kommunhuset

De åtta konferensrummen i kommunhuset har 4 till 24 platser och kan bokas för möten eller utbildningar. Alla rummen är utrustade med tv-skärmar och projektorer.

Konferensrummen finns i kommunhuset på Furuhällsplan 1 i Kungsängen

Kvistaberg samlingssal

I lokalen finns två rum. Ett konferensrum med 10 stolar samt en danssal/föreläsningssal utan bord (men 10 sittplatser). I lokalen finns en digital skärm som kan flyttas mellan rummen.

Lokalen har ett kök med tillhörande porslin för cirka 30 personer.

Lokalen passar bra för till exempel möten samt dop- och begravningsfika och är oftast tillgänglig vardagskvällar samt helger.

Lokalen finns på kvistabergsvägen 4 i Bro.

Kontakta lokalbokningen

Lokalbokningen
Har du frågor kontakta kommunens lokalbokning. Förfrågningarna besvaras under kontorstid.

Om du är engagerad i en förening som ska anordna träningar, turneringar, cuper eller andra aktiviteter för sina medlemmar, har vi flera idrottsanläggningar att hyra ut. De mindre idrottssalarna kan du boka både som privatperson och som representant för en förening.

Söker du möteslokal eller lokal för övernattning åt din förening eller skolklass?

Sport- och gymnastikhallar

Sporthallarna i Upplands-Bro kommun används främst av våra olika idrottsföreningar för träningar och matcher. Men vissa tider, till exempel tidiga eftermiddagar och helgkvällar samt under loven är de ofta tillgängliga.

Du och ditt lag/förening har tillträde till omklädningsrum 30 minuter före bokad (tränings-)tid och 30 minuter efter.

Läs gärna igenom våra allmänna villkor för lokalbokning innan du bokar.

Kungshallen är en multihall med inriktning på bordtennis. Hallen är 39 x 44 meter, har ett mindre gym, konferensrum och servering.

Kungshallen

Klockvägen 5, Kungsängen

Vid Upplands-Brogymnasiet hittar du den här stora sporthallen med måtten 36 x 54 m, matchur och en läktare för 175 åskådare. Här finns även en danssal med speglar, spinningsal och ett mindre gym.

Kungsängens sporthall

Skolvägen 24, 196 30 Kungsängen

Sporthallen i Bro centrum har måtten 20 x 40 meter vilket gör att den passar för bland annat innebandy och basket. I anslutning till hallen finns även ett gym.

Bro sporthall

Blomstervägen 4, 197 31 Bro

För lag som tränar handboll är Ekhammarhallen, med måtten 20 x 40 meter, perfekt. I Ekhammarhallen finns även Kungsängens Kampsportcenter.

Ekhammarhallen

Skolvägen 20, 196 34 Kungsängen

Hall för basket, handboll och innebandy med måtten 20 x 40 meter.

Hagnäshallen

Hagnäsvägen 3, 196 37 Kungsängen

Idrottsplatser

i Upplands-Bro kommun används idrottsplatserna främst av våra olika idrottsföreningar för träningar och matcher.

Du och ditt lag/förening har tillträde till omklädningsrum 30 minuter före bokad (tränings-)tid och 30 minuter efter.

Läs gärna igenom våra allmänna villkor för lokalbokning innan du bokar.

Kungsängen IP är en modern idrottsanläggning i Gröna Dalen, söder om E18. Här hittar du fem fullstora fotbollsplaner, tre med naturgräs och två med konstgräs. Det finns också friidrottsbanor, en konstfryst bandybana samt servicebyggnad med omklädningsrum och servering.

När Kungsängens IP inte är bokad är det fritt fram för dig att träna på löparbanor, fotbollsplan och den konstfrusna isen. Vill du till exempel köra spontanfotboll på den uppvärmda fotbollsplanen när det börjar mörkna och inga träningar pågår, kan du ta kontakt med idrottsplatsens personal så tänder de belysningen.

Kungsängens IP

Västra Rydsvägen 111, 19631 Kungsängen
Konstfrusen bandyplan Kungsängen IP

Vill du veta när isbanan är öppen för allmänheten? Öppettiderna uppdateras utifrån träningar, bandymatcher och andra evenemang. När banan är öppen för allmänheten är det endast tillåtet med hockey-/bandyklubba på en avgränsad del av plan.

Idrottsplatsen i Bro är en fotbollsarena med fotbollshall, gräs- och konstgräsplaner, servering och omklädningspaviljong.

Bro IP

Grinslögs väg 1, 197 91 Bro

I Håbo-Tibble kyrkby finns Klockardalens IP finns fotbollsplaner, omklädningspaviljong, beachvolleyplan, isbana, tennisplan och skateramper.

Klockardalens IP

Ålstavägen 1, 197 93 Bro

Träningstider, konstgräs och naturgräs

Du som är ledare för en grupp som tränar i våra idrottshallar/anläggningar och på våra fotbollsplaner ansvarar för att träningarna avslutas i god tid innan nästa lag ska börja.

Det är också viktigt att alla som deltar på träningen hjälps åt för att förhindra att farliga mikroplaster från konstgräset sprids och att ni tillsammans håller naturgräsplanerna fina.

Hallar och planer får bara disponeras den tid som står på bokningsbeskedet. Har du till exempel bokat klockan 17.00–18.00, se då till att aktiviteten/träningstiden är 55 minuter så att ni har tid att samla in bollar, koner och annat material medan nästa lag/förening förbereder sin aktivitet. Motsvarande rutin gäller vid 90-minuterspass.

Inom Upplands-Bro arbetar vi aktivt för att minimera spridningen av mikroplaster från kommunens konstgräsplaner. Bland annat genom granulatfällor i dagvattenbrunnarna för att förhindra att det sprids i dammar och vattendrag. Vintertid läggs snön från röjning av konstgräsplanerna på en asfaltsyta eller annan avsedd plats, så att vi enkelt kan återföra granulatet till planerna när snön har smält.

Genom att följa några enkla råd kan du också hjälpa till.

 • Borsta av dig och töm skorna innan du lämnar planen.
 • Du som är tränare: föregå med gott exempel och påminn spelarna om att borsta av sig och tömma sina skor.
 • Har du fått hem granulat? Skaka av kläderna innan du stoppar dem i tvättmaskinen. Släng granulatet i hushållssoporna (brännbart avfall) och inte i toalett, dusch eller diskho.

När ni tränar på naturgräsplanerna och har avslutat passet, kom ihåg att trampa tillbaka eventuellt lösa torvor och flytta tillbaka målen till sin plats utanför gräset.

Skolornas gymnastiksalar

I flera av våra kommunala skolor finns det gymnastiksalar som hyrs ut efter skoltid och på helger.

Läs gärna igenom våra allmänna villkor för lokalbokning innan du bokar.

Bergaskolans gymnastiksal

Gamla landsvägen 16, 196 41, Kungsängen

Brunnaskolans gymnastiksal

Artistvägen 10, 196 38 Kungsängen

Finnstaskolan

Blomstervägen 2, 197 31, Bro

Härneviskolans gymnastiksal

Härnevi Skolväg 10, 197 30, Bro

Lillsjöskolans gymnastiksal

Geologivägen 3, 196 33, Kungsängen

Råbyskolans gymnastiksal

Fågelvägen 5, 197 32, Bro

Tjustaskolans gymnastiksal

Ålstavägen 1, 197 93 Bro

Kontakta lokalbokningen

Lokalbokningen
Har du frågor kontakta kommunens lokalbokning. Förfrågningarna besvaras under kontorstid.

Priset du betalar för våra lokaler varierar beroende på om du bokar den som privatperson, företagare eller som representant för en förening. Kundkategorierna är indelade i fem grupper från A till E.

Kundkategorier

A Bidragsberättigade föreningar, studieförbund och politiska partier registrerade och verksamma i kommunen, för barn och ungdomsverksamhet till och med 25 år.

B Bidragsberättigade föreningar, pensionärer och funktionshinderområdet, studieförbund och politiska partier registrerade och verksamma i kommunen, för vuxenverksamhet från 26 år.

C Övriga föreningar och privatpersoner folkbokförda i Upplands-Bro kommun.

D Företag samt kunder utanför Upplands-Bro kommun.

E Friskolor, fristående förskolor och kommunens verksamheter

Så här mycket kostar lokalerna att hyra 

Priserna nedan gäller per timme om det inte står något annat.

Ladda alltid ner och läs igenom vår pdf med mer information och regler för lokaluthyrning innan du bokar.

Allmänna lokaler

Kundkategori

A

B

C

D

E

Studierum

0

50

250

400

0

Konferensrum

0

80

300

500

50

Skolmatsal

0

80

300

510

30

Samlingssal

0

80

300

510

30

Kommersiella evenemang, entrébelagda

150

200

500

1000

-

För fest eller liknande kan en matsal eller vissa samlingssalar bokas kl 13.00–02.00.

Lokal för fest

Kundkategori

A

B

C

D

E

Matsal/samlingssal, per tillfälle

1100

1500

2000

3500

1000

Matsal vid minidisco, per tillfälle

225

225

-

-

-

Kulturlokal

Kundkategori

A

B

C

D

E

Ekhammarscenen*

100

150

300

1000

30

Trappan i Kulturhuset*

100

150

300

1000

30

Stora scenen i Kulturhuset*

100

150

300

1000

30

*separat avtal som tecknats med kultur- och fritidskontoret ersätter denna prislista.

Sporthall/gymnastik

Kundkategori

A

B

C

D

E

Sporthall

0

60

250

500

30

Gymnastiksal

0

50

200

360

30

Motionsrum

0

30

100

180

-

Styrketräningslokal

0

50

60

-

-

Spinningsal

150

150

400

800

50

Lov/helger i sporthall mer än 3 timmar

150

150

150

-

-

Kommersiella evenemang, entrébelagda

100

200

**

**

-

**Pris enligt separat avtal med kultur- och fritidskontoret.

Kungsängens sporthall, helg

Kundkategori

A

B

C

D

E

Kungsängens sporthall, 1/3 hall 

150

170

280

450

30

Kungsängens sporthall, 2/3 hall

240

260

380

630

50

Kungsängens sporthall, hela hallen

340

390

490

840

100

Kommersiella arrangemang (auktion, mässa, konsert)

500

500

**

**

-

**Pris enligt separat avtal med Kultur- och fritidskontoret.

Kungshallen

Kundkategori

A

B

C

D

E

Kungshallen, sporthall

0

60

400

500

360

Kungshallen, rehabrum

0

50

200

400

50

Kungshallen, träningssal

0

50

200

400

50

Kungsängens IP och Bro IP

Kundkategori

A

B

C

D

E

Cup, träningsläger, tävling

400

450

1100

2000

400

Utöver kallhyra när vaktmästare krävs

500

500

500

500

500

Iordningsställande i samband med tävling/cup

600

600

600

600

600

Kommersiella arrangemang (auktion, mässa, konsert)

**

**

**

**

-

**Pris enligt separat avtal med Kultur- och fritidskontoret.

Kungsängen IP, uppvärmd plan eller isbana 1/12 - 31/3

Kundkategori

A

B

C

D

E

Helplan träning, vintertaxa

0

300

600

1000

50

Helplan match, vintertaxa

0

400

800

1300

50

Kungsängen IP, fotbollsplan 1/430/11

Kundkategori

A

B

C

D

E

Helplan träning, sommartaxa

0

150

300

600

50

Helplan match, sommartaxa

0

200

400

800

50

Bro fotbollshall

Kundkategori

A

B

C

D

E

Bro fotbollshall, för träning eller match

0

350

800

1350

100

Hällkana friluftsgård

Kundkategori

A

B

C

D

E

Hällkana friluftsgård

0

140

300

500

50

Hällkana övernattning/dygn

500

800

1100

2000

500

Kanoter, per styck/tillfälle

75

75

100

200

75

Nycklar

Kundkategori

A

B

C

D

E

Sent returnerad nyckel

300

300

300

300

300

Borttappad nyckel

600

600

600

600

600

Borttappad tagg

100

100

100

100

100

För nycklar eller taggar som returneras senare än avtalats eller som inte returneras måste du betala. Priserna gäller per tillfälle.

Tekniker   

Kundkategori

A

B

C

D

E

Tekniker, per timme

500

500

500

500

500

När till exempel Trappan hyrs, krävs att en ljudtekniker finns på plats. Kostnaden läggs på slutfaktura för lokalen.

Städavgift

Kundkategori

A

B

C

D

E

Städning, per timme

600

600

600

600

600

Minst en timmes städning debiteras alltid efter fest och om du som hyresgäst inte grovstädat lokalen ordentligt.

För sent avbokad lokal

Kundkategori

A

B

C

D

E

För sent avbokad lokal, per timme  

100

200

200

200

100

Övriga föreningstaxor

I flera av våra hallar kan föreningar hyra lokaler för kansli eller förvaring av material för eget, exklusivt användande.

Lokal för exempelvis kansli, omklädningsrum eller förråd som endast används av en enskild förening: 400kr kvm/år

Enklare lokal, exempelvis fönsterlöst rum för visst administrativt arbete eller förråd: 200kr kvm/år

Ouppvärmd lokal eller kallförråd: 100kr kvm/år

När du hyr kommunens anläggningar är det viktigt att känna till våra allmänna bokningsvillkor och följer våra ordningsregler. Därför är det viktigt att du läser noga igenom reglerna innan du gör din bokning.

Bokning, bokningsbekräftelse och faktura

Bokningsförfrågan görs via webbokningen. Förfrågningarna hanteras löpande, men du garanteras svar inom 3 arbetsdagar från att förfrågan är gjord.

När bokningen är genomförd får du en bekräftelse skickad till den e-postadress du har uppgivit. Du ansvarar själv över att kontrollera att bokningsbeskedet stämmer.

Fakturan skickas med post till angiven adress och ska vara betald inom 30 dagar.

Ansvarig hyresgäst

Som ansvarig lokalhyresgäst måste du vara i myndig ålder, det vill säga minst 18 år. Du får utse en platsansvarig som ansvarar för att bokningsreglerna efterlevs på plats vid uthyrningstillfället, men det är alltid du som bokat lokalen som är huvudansvarig. Vid fester måste både den som bokar och den som är platsansvarig vara minst 25 år. Lokalen ska vara städad och utrymd till den tiden som är angiven på kontraktet.

Nycklar till hyrd lokal

Nyckel kvitteras ut av bokare/ansvarig ledare. Nycklar till lokaler i Bro kvitteras ut i kontaktcenter i Brohuset, nycklar till lokaler i Kungsängen kvitteras ut i kontaktcenter i kommunhuset, Kungsängen.

Efter uthyrningstillfället måste du som hyresgäst återlämna nyckeln så snart som möjligt, men senast en vecka efter den bokade tiden. Återlämnandet av nycklar ska ske enligt nyckelkvittensen. För nycklar och taggar som inte återlämnas i tid debiteras en förseningsavgift.

Avbokningsregler

Du kan avboka en lokal kostnadsfritt senast en vecka före uthyrningstillfället, för senare avbokningar debiteras du enligt bokningsbekräftelsen. Gör din avbokning till Lokalbokningen via e-post.

Ibland kan din hyrda lokal behövas för ett annat ändamål, du får i så fall besked från Lokalbokningen senast tre veckor i förväg. Denna tidsgräns gäller även i samband med mindre reparationsarbeten och storstädning av lokalen.

Om du hyrt en idrottsanläggning för en cup eller liknande evenemang måste avbokningen göras minst 30 dagar i förväg, annars debiteras full lokalhyra. Justering av de tider du vill hyra kan göras fram till 14 dagar före evenemanget.

Skador eller fel på lokalen

Du som hyresgäst ska alltid anmäla fel eller skada i lokalen. Du är ersättningsskyldig för skada som uppstår vid uthyrningstillfället, samt för kostnader för eventuella larmutryckningar vid falsklarm. Se till att du eller din förening har försäkring som täcker denna typ av kostnader.

Om du inte kan komma in i lokalen på grund av tekniska problem (trasigt lås eller nyckelbricka som inte fungerar) eller vid akuta fel på lokalen/anläggningen, ska du ringa vår fastighetsjour.

När du kommer till lokalen ska du göra en översyn. Ska du möblera om i exempelvis en matsal är det bra att fota hur den ursprungliga möbleringen såg ut för att enkelt kunna återmöblera. Upptäcker du eventuella brister, fota och skicka ett mejl till Lokalbokningen. Det är viktigt att du anmäler de skador du upptäcker, annars riskerar du att få ta ansvar för skador som någon annan orsakat.

Vid skadegörelse debiteras hela skadekostnaden. Detta gäller även vid skadegörelse där du som hyrt glömt att stänga fönster eller dörrar så att obehöriga kunnat komma in och förstöra i lokalen. Vid larmutryckning debiteras hela utryckningskostnaden.

Brandsäkerhet och djurförbud

Alla lokaler är rökfria. Ligger lokalen på skolområden är det inte heller tillåtet att röka på skolans område.

Ansvarig bokare ska alltid se till att följa brandskyddsföreskrifter, informera deltagare om utrymningsplan och att inte fler personer än tillåtet vistas i lokalen.

Kontrollera alltid att nödutgångar inte är blockerade. Nödutgångar får endast öppnas vid nödsituation.

Det är även förbjudet att ta med sig djur in i våra lokaler.

Om hyresreglerna inte följs

Som bokningsansvarig är det du som ansvarar för att ovannämnda regler följs. Merkostnader för till exempel städning, skador, tillkallad personal eller vaktbolag faktureras utöver avtalad lokalhyra.

Ladda alltid ner och läs igenom vår pdf med mer information och regler för lokaluthyrning innan du bokar.