Uppdaterad 17 juni 2024
Skriv ut

Studie-och yrkesvägledning på komvux

Vi på vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledning hjälper dig som är folkbokförd i Upplands-Bro att komma vidare med dina tankar kring studier och framtida yrken. Här kan du läsa mer om vilken hjälp vi kan erbjuda och hur du kommer i kontakt med våra studievägledare.

Planera dina studier

Tillsammans med en studie- och yrkesvägledare kan du:

  • planera dina studier
  • identifiera dina mål och hitta vägar att nå dem
  • få hjälp att hitta information om studier, yrken och behörighetskrav
  • diskutera framtida yrkesval.

Vet du inte vilka kurser du ska söka, boka in dig på ett möte med en studie- och yrkesvägledare (SYV). Det som kommer fram i vägledningssamtalet använder du som grund i din individuella studieplan.

Tips! På utbildningsguiden kan hitta fakta som kan hjälpa dig att göra rätt studieval.

Förbered dig inför vägledningssamtalet

När du kommer till ditt vägledningssamtal är det bra om du är förberedd. Skriv gärna ner dina frågor och vad du vill diskutera.

Ta med dina betyg till vägledningssamtalet. För att kunna hjälpa dig göra en studieplan måste studievägledaren veta vilka kurser du redan gått och vilka du saknar. Du beställer dina betyg från den skola/de skolor som du tidigare varit elev i. Finns inte skolan kvar, kontaktar du kommunen som skolan låg i.

Kontakta studie-och yrkesvägledaren

Har du frågor om studier och yrkesval? Kontakta våra studie- och yrkesvägledare för hjälp. Vid behov bokas ett möte med en studie- och yrkesvägledare in. Skicka ett mejl eller ring på vår telefontid.

OBS! Detta är en tjänst för kommuninvånare i Upplands-Bro kommun. Om du inte är folkbokförd här behöver du vända dig till vuxenutbildningen i din hemkommun.

Studie-och yrkesvägledarna vuxenutbildningen

08-581 692 95 Stängt

Telefontid studie- och yrkesvägledarna komvux

Öppettider vecka 28
Dag Öppet Information
Måndag 8/7
-
Inställt
Onsdag 10/7
-
Inställt

Är du nöjd med informationen på sidan?