Uppdaterad 19 oktober 2023
Skriv ut

Finnstagårdsparken

I en skogsdunge mellan Finnsta och Bro centrum har en ny park växt fram. Här finns grillplatser, lekstugor och ett skepp i vikingastil. I en glänta finns även trästatyer som skapats utifrån barns teckningar. Virket är återbruk från träd som behövts fällas på andra ställen i kommunen.

Park i vikingastil

Tre lekstugor inspirerade av vikingatidens långhus finns i parken. En liten bro och ett vikingaskepp tillsammans med snidade djur finns för besökaren att upptäcka.

Trädrake
Lekstuga och snidade får
Träbro med drake

Fantasifulla skulpturer av barnteckningar

En glänta i Finnstagårdsparken i Bro har genomgått en magisk förvandling med hjälp av barns kreativitet och fantasifulla idéer. Kommunen bjöd in barn från området att rita teckningar som nu fått liv i form av träskulpturer som bjuder in till lek.

Två barn springer på en målad regnbåge

En regnbåge

Staty i form av en snigel

En racersnigel

Staty i form av en fjäril

En citronfjäril

Staty i form av en hund

En hund

Hitta till Finnstagårdsparken

Blomstervägen 2 (bakom Finnstaskolan), 197 35 Bro

En del av projektet Omdaning Bro

Utvecklingen av parken görs inom Omdaning Bro. Projektet Omdaning Bro är en satsning som tar ett helhetsgrepp om samhällsutvecklingen, med fokus på social hållbarhet. Det handlar om att utveckla Bro, både socialt och fysiskt. Visionen är att genom samverkan och dialog skapa en trivsam plats med småstadskänsla.

Är du nöjd med informationen på sidan?