Uppdaterad 27 februari 2023
Skriv ut

Kompetens och rekrytering

Vill du bredda och utveckla din egen eller företagets samlade kompetens? Här kan du läsa om TillväxtAkademin – kommunens satsning på kompetensutveckling för lokala småföretagare. Vi har även samlat några av de organisationer och företag som erbjuder kompetensutveckling för företagare. Om du behöver en extra resurs till företaget kan arbetsmarknadsenheten matcha dig med någon som arbetstränar eller söker praktikplats.

Tillväxtakademi

Är du en lokal småföretagare och behöver konkret vägledning i hur du kan vidareutveckla dina arbetssätt och metoder? Anmäl dig till TillväxtAkademin!

Som deltagare i TillväxtAkademin får du ta del av en skräddarsydd utbildning, inspirationsmöten, en anbudsskola i kommunens regi och ett flertal träffar på temat stöd och finansiering.

Akademin ger dig

  • Behovsanalys - vad är viktigast för din verksamhet just nu?
  • Tillgång till egna möten med företagscoach.
  • Fem kurser per företag inom områden som till exempel ledarskap, medarbetarskap, försäljning, ekonomi, marknadsföring och presentationsteknik. Kurserna genomförs live eller digitalt via Zoom eller Teams eller genom E-learning.

Det första steget i TillväxtAkademin är en behovsanpassad utbildning, som tagits fram i samarbete mellan Upplands-Bro kommun, Järfälla kommun, Företagarna och Affärskompetens.

Utbildningen, som arrangeras av Affärskompetens Sveriges, är skräddarsydd efter varje enskild företagares behov. Fokus ligger bland annat på ledarskap, medarbetarskap, försäljning, ekonomi, marknadsföring och presentationsteknik.

Projektet finansierat av ESF och priset är endast 1 995 kr exkl. moms per företag. Är du medlem i Företagarna betalar du 1 495 kr exkl. moms.

Intresserad? Anmäl dig redan idag! Antalet platser är begränsade. Affärskompetens kontaktar dig för mer information.

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen erbjuder en rad digitala tjänster för dig som ska rekrytera och driva företag.

Om du registrerar ett arbetsgivarkonto kan du få tillgång till tjänster och verktyg som till exempel Skapa annonser, Snabbintervjua – rekrytera via video, Arbetsgivarpodden. De erbjuder även livesända webbinarier, podcaster och filmer i utbildningssyfte.

Tillväxtverket

Tillväxtverket arrangerar regelbundet seminarier och konferenser med aktuella teman, bland annat om digitalisering och affärsutveckling.

På deras webbplats har de samlat information som du som företagare kan ha nytta av för att utveckla din egen kompetens.

Almi

Almi erbjuder seminarier inom en rad områden riktade till dig som företagare, både online och på plats. Hos Almi hittar du exempelvis seminarier på temat hållbar framtid, som går under namnet Framtidsgeneratorn.

Jordbruksverket

Jordbruksverket erbjuder en rad kurser och seminarier riktade till dig som är verksam inom jordbruksnäringen.

Coompanion

Coompanion erbjuder utbildningsprojektet React, rebuild & remake som riktar sig till företagare som vill bli bättre på marknadsföring, försäljning, hållbarhet och digitalisering. Utbildningen är gratis.

Är du nöjd med informationen på sidan?