Tryggt och säkert samhälle

Ingen h2 rubrik finns

Så arbetar vi för ett tryggare Upplands-Bro

Att skapa ett tryggt samhälle består av många olika delar. I Upplands-Bro satsar vi på socialt förebyggande arbete genom långsiktiga lösningar, som exempelvis utbildning, vårt trygghetscenter, uppsökande socialt arbete och föräldrastöd. Vi arbetar också med trygghet i nuet bland annat genom insatser i fysisk miljö, vuxennärvaro i utemiljön samt bevakning.

Är du orolig för att kriminella gäng ska rekrytera ditt barn?

Allt för många barn i Sverige dras nu in i kriminella gäng, ibland så unga som 10–12 år. Som förälder, lärare, tränare, familjemedlem eller annan viktig vuxen är det vanligt att känna sig frustrerad och ledsen, särskilt om du känner dig ensam i din situation.

Polisens tips

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

En viktig grund för god livskvalitet är trygghet. Därför har kommunen de senaste åren gjort en stor satsning på social hållbarhet genom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, i tätt samarbete med externa aktörer.

Läs mer om trygghetsskapande arbete

Trygghetscenter

Trygghetscenter i Bro samlar alla våra trygghetssatsningar på en plats. Hit vänder du dig för att komma i kontakt med oss eller har frågor. Kontaktcenter har reception i anslutning till trygghetscenter och svarar på besökarnas frågor, hjälper till med kontakt med kommunen och myndigheter, bokningar och annan service.

Läs mer om trygghetscenter

Ta hjälp eller hjälp någon annan

Engagera dig för en tryggare vardag

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Engagera dig i ditt närområde – tillsammans skapar vi ett tryggare samhälle!

Läs mer om hur du kan engagera dig

GVI-gruppvåldsintervention

GVI är en strategi för att minska och förebygga utvecklingen av grovt och dödligt våld kopplat till kriminella grupper. Målet är bland annat att öka kommuninvånarnas trygghet och att minska samhällets resurser för hantering av grovt och dödligt våld.

Läs mer om GVI

Stoppa det grova våldet - så arbetar kommunen

Kommundirektör Ida Texell berättar i vår podd om hur kommunen arbetar med olika strategier och lagstiftningar för att förebygga det grova och dödliga våldet. Bland annat om vad gruppvåldsintervention (GVI) är och hur kommunen arbetar med den metoden.

Lyssna på podden

Rekrytering av unga till kriminella gäng

Hur pratar man med sina barn utan att befästa oro och vilka appar är de vanligaste som även kriminell använder? Det och mycket mer berättar familjebehandlare Frida Rindefors och fältassistenten Dilan Baban om.

Lyssna på podden

Senaste nyheterna

26 aprSe hela programmet för Kungsdagen!

Nu är programmet för Kungsdagen den 25 maj klart! Kom och se mellostjärnan Lia Larsson och andra artister, upplev marknad med försäljning och utställare, ansiktsmålning, food trucks och lokala restauranger, dansuppvisningar, besök av polis och räddningstjänst. Dessutom firar vi att kulturhuset i Ku...

25 aprNu börjar arbetet med att bygga Viby

I det nya området Viby i Brunna, Kungsängen ska cirka 850 bostäder samt en förskola och grundskola med idrottshall samt matbutik och närservice växa fram under kommande år. Arbetet påbörjas under våren.

24 aprBrandskyddsarbetet i kommunen bäst i Sverige enligt det lokala näringslivet

Upplands-Bro hamnar på plats 120 av 213 kommuner i den årliga NKI-undersökningen (Nöjd-kund-index) som presenteras idag, 24 april, men är bäst i Sverige inom brandskydd. Rankingen gäller kommunernas service till lokala företag och 191 kommuner kvalificerades till rankingen.

23 aprFrivilliga resursgruppen viktig del i ett stärkt civilförsvar - i SVT Nyheter idag

Sju kommuner i Stockholms län saknar avtal om stärkt civilförsvar med frivillig organisationerna. Upplands-Bro kommun är inte en av dem. Idag intervjuas Ida Texell i SVT Nyheter om vikten av samverkan och att Frivilliga resursgruppen är ett viktigt komplement till kommunens eget civilförsvar.

23 aprSå säkrar Upplands-Bro civila försvaret - i SVT Nyheter idag

Idag intervjuas Upplands-Bros kommundirektör Ida Texell i SVT Nyheter om kommunens beredskaparbete. I inslaget besöks också äldreboendet Kungsgården som berättar om hur de har arbetat med beredskap. Se hela inslaget nedan.