Tryggt och säkert samhälle

Ingen h2 rubrik finns

Så arbetar vi för ett tryggare Upplands-Bro

Att skapa ett tryggt samhälle består av många olika delar. I Upplands-Bro satsar vi på socialt förebyggande arbete genom långsiktiga lösningar, som exempelvis utbildning, vårt trygghetscenter, uppsökande socialt arbete och föräldrastöd. Vi arbetar också med trygghet i nuet bland annat genom insatser i fysisk miljö, vuxennärvaro i utemiljön samt bevakning.

Är du orolig för att kriminella gäng ska rekrytera ditt barn?

Allt för många barn i Sverige dras nu in i kriminella gäng, ibland så unga som 10–12 år. Som förälder, lärare, tränare, familjemedlem eller annan viktig vuxen är det vanligt att känna sig frustrerad och ledsen, särskilt om du känner dig ensam i din situation.

Polisens tips

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

En viktig grund för god livskvalitet är trygghet. Därför har kommunen de senaste åren gjort en stor satsning på social hållbarhet genom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, i tätt samarbete med externa aktörer.

Läs mer om trygghetsskapande arbete

Trygghetscenter

Trygghetscenter i Bro samlar alla våra trygghetssatsningar på en plats. Hit vänder du dig för att komma i kontakt med oss eller har frågor. Kontaktcenter har reception i anslutning till trygghetscenter och svarar på besökarnas frågor, hjälper till med kontakt med kommunen och myndigheter, bokningar och annan service.

Läs mer om trygghetscenter

Ta hjälp eller hjälp någon annan

Engagera dig för en tryggare vardag

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Engagera dig i ditt närområde – tillsammans skapar vi ett tryggare samhälle!

Läs mer om hur du kan engagera dig

GVI-gruppvåldsintervention

GVI är en strategi för att minska och förebygga utvecklingen av grovt och dödligt våld kopplat till kriminella grupper. Målet är bland annat att öka kommuninvånarnas trygghet och att minska samhällets resurser för hantering av grovt och dödligt våld.

Läs mer om GVI

Stoppa det grova våldet - så arbetar kommunen

Kommundirektör Ida Texell berättar i vår podd om hur kommunen arbetar med olika strategier och lagstiftningar för att förebygga det grova och dödliga våldet. Bland annat om vad gruppvåldsintervention (GVI) är och hur kommunen arbetar med den metoden.

Lyssna på podden

Rekrytering av unga till kriminella gäng

Hur pratar man med sina barn utan att befästa oro och vilka appar är de vanligaste som även kriminell använder? Det och mycket mer berättar familjebehandlare Frida Rindefors och fältassistenten Dilan Baban om.

Lyssna på podden

Senaste nyheterna

15 marKlimatrapport om kommuners koldioxidbudget

Klimatkollen släppte nyligen uppdaterad data om Sveriges kommuners koldioxidbudget utifrån en ny beräkning där Upplands-Bro kommun utpekas som den kommun vars koldioxidbudget tar slut snabbast. Den nya beräkningen är baserad på en rättvis klimatomställning och Parisavtalets mål på en maximal uppvär...

14 marRapport från kommunstyrelsemötet 13 mars

I filmen sammanfattar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) de viktigaste besluten på det senaste kommunstyrelsemötet.

14 marUpplands-Bro kommun vinner tvist om fastighetsöverlåtelse

Den 14 mars meddelade Svea hovrätt sin dom i den tvist om en fastighetsöverlåtelse som har pågått i snart fem år mellan Upplands-Bro kommun och fastighetsbolaget Kungsängen Exploatering AB. Hovrätten dömer till kommunens fördel.

14 marHär är årets Upplands-Brokonstnärer!

Ett porträtt på en tankfull kvinna och en serie av fyra årstider i tovad teknik fick flest röster på årets vårsalong i Kungsängens konsthall. Därmed kan Saga Malmsten Bäverstam och Catharina Pamp Storbjörk titulera sig Årets Upplands-Brokonstnärer.

12 marPlocka skräp tillsammans och tjäna en slant!

Upplands-Bro kommun deltar varje år i den nationella aktiviteten Skräpplockardagarna, som organisationen Håll Sverige Rent ordnar. Den 15–19 april genomförs årets omgång. Här kan skolklasser, förskolegrupper och ungdomsföreningar göra en viktig insats för närmiljön och samtidigt tjäna pengar.