Tryggt och säkert samhälle

Ingen h2 rubrik finns

Så arbetar vi för ett tryggare Upplands-Bro

Att skapa ett tryggt samhälle består av många olika delar. I Upplands-Bro satsar vi på socialt förebyggande arbete genom långsiktiga lösningar, som exempelvis utbildning, vårt trygghetscenter, uppsökande socialt arbete och föräldrastöd. Vi arbetar också med trygghet i nuet bland annat genom insatser i fysisk miljö, vuxennärvaro i utemiljön samt bevakning.

Är du orolig för att kriminella gäng ska rekrytera ditt barn?

Allt för många barn i Sverige dras nu in i kriminella gäng, ibland så unga som 10–12 år. Som förälder, lärare, tränare, familjemedlem eller annan viktig vuxen är det vanligt att känna sig frustrerad och ledsen, särskilt om du känner dig ensam i din situation.

Polisens tips

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

En viktig grund för god livskvalitet är trygghet. Därför har kommunen de senaste åren gjort en stor satsning på social hållbarhet genom trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete, i tätt samarbete med externa aktörer.

Läs mer om trygghetsskapande arbete

Trygghetscenter

Trygghetscenter i Bro samlar alla våra trygghetssatsningar på en plats. Hit vänder du dig för att komma i kontakt med oss eller har frågor. Kontaktcenter har reception i anslutning till trygghetscenter och svarar på besökarnas frågor, hjälper till med kontakt med kommunen och myndigheter, bokningar och annan service.

Läs mer om trygghetscenter

Ta hjälp eller hjälp någon annan

Engagera dig för en tryggare vardag

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Engagera dig i ditt närområde – tillsammans skapar vi ett tryggare samhälle!

Läs mer om hur du kan engagera dig

GVI-gruppvåldsintervention

GVI är en strategi för att minska och förebygga utvecklingen av grovt och dödligt våld kopplat till kriminella grupper. Målet är bland annat att öka kommuninvånarnas trygghet och att minska samhällets resurser för hantering av grovt och dödligt våld.

Läs mer om GVI

Stoppa det grova våldet - så arbetar kommunen

Kommundirektör Ida Texell berättar i vår podd om hur kommunen arbetar med olika strategier och lagstiftningar för att förebygga det grova och dödliga våldet. Bland annat om vad gruppvåldsintervention (GVI) är och hur kommunen arbetar med den metoden.

Lyssna på podden

Rekrytering av unga till kriminella gäng

Hur pratar man med sina barn utan att befästa oro och vilka appar är de vanligaste som även kriminell använder? Det och mycket mer berättar familjebehandlare Frida Rindefors och fältassistenten Dilan Baban om.

Lyssna på podden

Senaste nyheterna

11 decFörslag till detaljplan om 700 bostäder i Rankhus går ut för granskning

I första etappen av Rankhusområdet planeras för cirka 700 bostäder samt för närservice, två förskolor och en F-9-skola med idrottshall. Detaljplanen är ute för granskning 8 december 2023 - 29 januari 2024. Då har du möjlighet att tycka till om förslaget.

9 decVarsågod! Ta en mistelkvist

I Upplands-Bro växer en stor mängd mistel. Kommunen har nu utfört ett beskärningsarbete för att vårda värdträdet som misteln växer på.

7 decRapport från kommunstyrelsemötet 29 november

I filmen sammanfattar kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) de viktigaste besluten på det senaste kommunstyrelsemötet.

1 decEffekter av trygghetsskapande arbete

Under året har många åtgärder gjorts för att stärka tryggheten i samhället. Flera av kommuninvånarna i Upplands-Bro har engagerat sig.

30 novTalkshow för unga lockade storpublik

Onsdagkvällens talkshow på Stora scen i Kungsängens kulturhus lockade storpublik. Det var fullsatt på åhörarplats när de fyra gästerna intog scenen, berättade om sina personliga resor genom livet och vad som avgjorde deras yrkesval.