Uppdaterad 29 mars 2023
Skriv ut

Trivselregler

För att alla ska trivas finns några enkla regler som vi vill att alla följer.Läs igenom våra trivselregler innan du besöker simhallen och följ alltid säkerhetsanvisningar och instruktioner från badvärdarna.

Säkerhet och simkunnighet

Om du kommer med barn under 16 år måste du själv vara över 18 år, simkunnig och ombytt för bad. Du får bada med högst fyra barn under 12 år.

Med ett ”Grönt kort” kan barn mellan 10 och 15 år komma till simhallen och bada utan vuxet sällskap (se nedan). Är du 16–18 år är du välkommen utan vuxen om du kan simma minst 200 meter och följa våra trivselregler.

Har du barn i åldern 10–15 år som gillar att bada, utan att du som förälder följer med? Det går bra hos oss, men för barnens säkerhet måste de först göra ett simtest och få ett ”Grönt kort” som visar att de är simkunniga och klarar av att bada på egen hand. Barnet måste kunna hoppa i bassängen på djupt vatten, simma 200 meter varav 50 meter på rygg. Simtestet genomförs av simhallspersonal och kostar inget extra. Du som målsman måste vara med när barnet tar Grönt kort, då vi behöver ditt skriftliga medgivande. Du betalar bara den vanliga entréavgiften.

Bro simhall har inga badvakter, men all personal är utbildad i första hjälpen, vattenlivräddning samt hjärt- och lungräddning.

Instruktioner från badvärdarna

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller inför och under ditt besök i simhallen.

Till våra klädskåp behövs hänglås. Har du inget lås finns det att köpa i kassan för 40 kronor. Det finns också värdeskåp vid bassängområdet och till dem krävs en tiokrona som du får tillbaka efter användning.

Det är viktigt att du duschar – helt utan kläder – och tvättar dig med tvål och schampo innan du badar. Du måste bära badkläder avsedda för bad och inte bada i underkläder. Detta för att vi ska kunna hålla en så hög vattenkvalitet som möjligt och samtidigt skona miljön från vattenrenande tillsatser.

Barn som använder blöja måste ha en godkänd babysimbyxa som sitter tajt runt mage och lår. Skulle blöjan läcka, kontakta genast personalen!

Visa hänsyn! Fotografering är självklart förbjudet och vi tillåter inga mobiltelefoner, datorer, surfplattor eller kameror i simhallen. Mobilen kan du låsa in i ett värdeskåp.

Du får inte äta eller dricka i omklädningsrummen. Om du vill äta medhavd mat, använd borden i simhallen. Att röka eller dricka alkohol är förbjudet i hela Brohuset.

Är du nöjd med informationen på sidan?