Uppdaterad 26 september 2022
Skriv ut

Ledig mark och lokaler

Söker du ledig mark att köpa eller lokaler att hyra för din verksamhet? Upplands-Bro har ett oslagbart läge. Kommunen ligger mitt emellan Stockholm och Enköping, med E18 som förbindelselänk.

Köpa mark och lokaler

Upplands-Bro kommun har ingen tomtkö. Genom tomträtt kan däremot mark upplåtas för olika ändamål. Vi upplåter idag sju tomträtter för industriändamål. Våra tomter förmedlas via mäklare som upphandlas inför varje exploateringsprojekt.

Om du är intresserad av att köpa mark i något av våra industriområden i Brunna, Skällsta, Kasmo eller Nygård, kontakta näringslivsavdelningen för vägledning.

Kommunens största företagsområde är beläget vid Kungsängen, längsmed E18. Från pendeltågsstationen i Kungsängen går regelbundet bussar. I Brunna företagsområde finns företag inom bland annat tillverkningsindustrin och finmekanik. Fresenius Kabi, Ingram Micro och Ramirent är tre av de större arbetsgivarna i området.

Skällsta är kommunens näst största industriområde med anslutning till E18. Omgivningen erbjuder goda expansionsmöjligheter och ett förbättrat trafikläge med ny av- och påfart mot E18 har byggts vid Kockbacka. I Skällsta finns företag inom bilhandel, trävaruhandel, verkstäder och serviceföretag. Viss handel bedrivs också genom att Willys och Dollarstore finns i området.

I Kasmo industriområde återfinns företag inom diverse branscher såsom mindre tillverknings- och serviceföretag och i Nygård ligger Coop:s Broterminal med utbyggd järnvägsanslutning där ca 800 personer arbetar.

Hyr din affärslokal i Bro och Kungsängen centrum

Det kommunala bostadsbolaget Upplands-Brohus erbjuder ett antal lokaler. Bland dessa finns

detaljhandeln i kommunen som främst koncentrerad till Bro och Kungsängens centrum. De tar gärna emot intresseanmälningar om att hyra lokal i Bro eller Kungsängens Centrum.

Är du nöjd med informationen på sidan?