Uppdaterad 13 mars 2024
Skriv ut

Lillsjö förskola

Lillsjö förskola i Kungsängen bedriver utbildning i två lokaler, belägna några minuters promenadavstånd från varandra, nära både skog och sjö. Miljön i respektive lokal är anpassad efter barnens ålder och behov. Lillsjö yngre är gruppen för 1–3-åringar och barn i åldern 3–5 år går i Lillsjö äldre.

Bildkollage på Lillsjö förskola yngre och äldre

Projekterande arbetssätt

På Lillsjö förskola är vi inspirerade av Reggio Emilias pedagogiska filosofi och övertygelsen att alla barn föds med en inneboende drivkraft att utforska världen. Vi arbetar i mindre projektgrupper och utgår från barnens intressen, erfarenheter och frågeställningar. För att synliggöra läroprocesser och utveckla undervisningen används pedagogisk dokumentation.

Vår film ger dig en inblick i Lillsjö förskolas verksamhet och miljöer.

Hållbar framtid

Lillsjö förskola deltar i det kommungemensamma projektet för hållbar framtid: Barns relation till sin närmiljö - hoppfulla berättelser i ett hållbart lärande, vilket innebär att vi i undervisningen har som grundtanke att erbjuda barnen rika tillfällen till att uppleva och lära om kultur, hållbarhet och omtanke om våra medmänniskor, djur och natur.

Digitala verktyg

På Lillsjö förskola ges barnen möjlighet att arbeta med många olika uttrycksmedel, där det digitala är ett. Barnen ges möjlighet att bland annat utforska digitala mikroskop, filmeffekter med green screen-teknik, animering med stop-motion-teknik och fotografering.

Maten på Lillsjö förskola

Maten på Lillsjö förskola följer kommunens gemensamma matsedel. Den är säsongsanpassad, miljömässigt hållbar och varierad med inslag från olika delar av världen. På menyn har vi både svensk husmanskost och elevernas “favoriträtter”.

Ansök till oss

Vill du ansöka om förskoleplats på Lillsjö förskola? Gör ditt val i vår e-tjänst.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med Lillsjö förskola? Kontakta oss via vår lärplattform Vklass eller hör av dig direkt till förskolan.

Bas för yngre barn:

Avdelning Ankaret och Bojen

Vulkanvägen 2 Kungsängen

Avdelning Bryggan och Båten

Vulkanvägen 2 Kungsängen

Lillsjö (äldre barn)

Avdelning Klippan och Vassen

Geologivägen 2 Kungsängen

Avdelning Vågen

Geologivägen 2 Kungsängen

Avdelning Stenen

Geologivägen 2 Kungsängen

Hitta till oss

Geologivägen 2, 196 33 Kungsängen

Är du nöjd med informationen på sidan?