Uppdaterad 09 mars 2023
Skriv ut

Golf

Är du en riktig golffantast? Då är Upplands-Bro kommunen för dig – här finns några av Sveriges bästa golfbanor.

Bro Hof Slott

På Bro Hof får du en golf- och naturupplevelse i världsklass. Banan ligger i ett gammalt kulturlandskap direkt vid Mälaren, med det vackra Bro Hof Slott i bakgrunden. Banan har flera gånger utnämnts till Sveriges bästa och står ofta värd för internationella golftävlingar.

Bro-Bålsta Golfklubb

Klubbens banor är en hyllning till de klassiska golfbanorna på de brittiska öarna, anpassade till det nordiska klimatet. Den omtyckta banan bär banarkitekten Peter Nordwalls signum med stora och ondulerade greener. Restaurangen är öppen för lunch året om.

Kungsängen Golfklubb

Kungsängen Golf Club har en historia som sträcker sig tillbaka till slutet av 1980-talet. Som spelare erbjuds du inte bara två 18-hålsbanor – Kings Course och Queens Course – i mästarklass, golfklubben har dessutom satsat på att skapa en trivsam miljö att vistas i före och efter golfrundan. Kungsängen Golf Club har fyra gånger stått värd för Scandinavian Masters.

Sofielund Golfklubb

Sofielund GK erbjuder dig golf med hög tillgänglighet i vacker mälarnatur. Vill du spela här behöver du inte boka starttid, bollränna tillämpas veckans alla dagar. Du kan spela på en 18-håls Pay & play-bana eller en 9-håls Pitch and Put som är perfekt för nybörjare eller för närspelsövning.

Är du nöjd med informationen på sidan?