Uppdaterad 29 mars 2023
Skriv ut

Våra bassänger

Våra bassänger används för allt från vattengympa till simträning för tävlingssimmare. De är därför olika stora och har olika vattentemperatur – den allra varmaste håller en normaltemperatur på 32 grader!

Stora bassängen

Den stora bassängen är en 25-metersbassäng med sex banor. Som djupast är det 1,8 m. Normaltemperatur i bassängen är 27 grader. Två banor är alltid reserverade för motionssimning. Vid fyra tillfällen i veckan används hela bassängen för vattengympa.

Bild över stora bassängen i Bro simhall

Lilla bassängen

Lilla bassängen används dagtid på vardagar för simundervisning. Maxdjupet är en meter och normaltemperatur 32 grader.

Lilla bassängen är reserverad för simskola måndagar och onsdagar kl 14.00-19.30 - avstängd för allmänheten.

Bild över lilla bassängen i Bro simhall

Lagunen

I Lagunen är det bara 30 centimeter djupt och vattnet är lite varmare – en perfekt plats för de allra minsta barnen. Här kan de bada bland sprutande grodor, giraffer och lysande sjöodjur alla dagar i veckan.

Gröna rutschkanan

Den gröna rutschkanan är mycket uppskattad av såväl barn som vuxna. Små barn bör åka tillsammans med sina föräldrar.

Spacebowl

Vår Spacebowl, även kallad toaletten eller koppen, är en lite tuffare åkattraktion, som bara en person i taget får åka i. Här färdas du genom ett rör och efter några varv – lite lagom snurrig i huvudet – landar i en 1,8 meter djup landningsbassäng.

Du ska vara simkunnig innan du provar att åka i vår Spacebowl! Det är också mycket viktigt att man bara åker en i taget i attraktionen.

Bild över lagunen i Bro simhall

Foto: Susanne Lindqvist

Är du nöjd med informationen på sidan?