Uppdaterad 19 september 2022
Skriv ut

Nätverk och evenemang

Vill du vara en del av, och samtidigt bidra till, ett dynamiskt och starkt näringsliv? Här kan du läsa om våra näringslivträffar och andra evenemang. Du hittar också lokala och regionala nätverk som du som företagare kan gå med i.

Vi arrangerar regelbundet näringslivsträffar med olika teman. För oss är det viktigt att föra en aktiv dialog med våra lokala företagare. Här kan du läsa mer om våra träffar. Kom ihåg att anmäla dig till vårt nyhetsbrev för att få information om kommande aktiviteter.

Frukost- och lunchmöten

Ungefär en gång i månaden bjuder vi in till frukost- eller lunchmöte med en informativ agenda där du har möjlighet att lära dig mer om ett aktuellt ämne och inspireras av olika branscher.

På våra företagsfrukostar/luncher träffar du andra företagare, några av våra politiker och tjänstemän och får information om vad som är på gång i Upplands-Bro.

Mötesplatsen varierar. Ibland är vi i Kulturhuset i Kungsängen och ibland möts vi på något företag. Vi inleder med kaffe och något att äta, med tid för mingel innan programmet startar.

Har du önskemål om innehåll på våra frukost- och lunchmöten eller vill du kanske själv dela med dig av din kunskap och dina erfarenheter? Kontakta näringslivsavdelningen.

Näringslivsråd

Vi strävar efter att ha en nära dialog och ett ständigt kunskapsutbyte mellan kommunen och näringslivet. Därför har vi ett näringslivsråd med representanter för det lokala näringslivet, företagarföreningarna och företrädare för kommunen. Näringslivsrådet träffas regelbundet och för en dialog om aktuella ämnen som påverkar de lokala företagen.


Har du önskemål om ämne på dagordningen? Kontakta näringslivsavdelningen.

Övriga näringslivsaktiviteter

Vi bjuder ibland in till större forum och tema-dagar där vi har en fördjupad dialog om något utvecklingsområde, till exempel trygghetsfrågor ur ett företagarperspektiv. Vid sådana träffar bjuds förutom företagare, lokala politiker, tjänstemän och även andra aktörer in.

Missa inget! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till våra näringslivsträffar, aktiviteter och evenemang.

Som företagare är möjligheten att mötas, lära och utforska nya möjligheter tillsammans med andra värdefullt. Här har vi samlat lokala och regionala nätverk som kan vara intressant för dig.

Damernas Affärsnätverk

Damernas Affärsnätverk är ett lokalt företagsnätverk med ett starkt lokalt engagemang. Nätverket består av kvinnliga entreprenörer och ledare. Gemensamt för dem alla är att de ser en styrka i samarbete och vill tillsammans vara med och utveckla närsamhället.

Företagarna Upplands-Bro

Företagarna är en rikstäckande företagarorganisation som erbjuder sina medlemmar stöd och rådgivning, samtidigt som de är ett nätverk som verkar för att stötta små och medelstora företag både på lokal och nationell nivå.

I Upplands-Bro har de en engagerad och driven lokalförening som aktivt bidrar till det goda näringslivsklimatet.

Stockholms Handelskammare

Stockholms Handelskammare erbjuder ett flertal olika nätverk för personer i ledande positioner, till exempel företagsledare och entreprenörer. Som medlem är du med och samverkar och påverkar. På så sätt är du en aktiv part mitt i skärpunkten mellan näringsliv, samhällsutveckling och politik.

Stockholm Business Allience

Stockholm Business Allience, SBA, är ett nätverk bestående av 55 kommuner: kommunerna i Storstockholm, Mälardalen samt ett antal kommuner från Gävleborgs- och Dalarnas län.

Medlemskommunerna samverkar och marknadsför Stockholmsregionen under det gemensamma varumärket Stockholm – The Capital of Scandinavia. De mäter även Nöjd Kund Index (NKI) för brandtillsyn, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsovård samt serveringstillstånd.

Medlemskapet i SBA ger Upplands-Bro kommun tillgång till ett starkt nätverk, god internationell exponering och möjligheten att förbättra servicen till företag.

Att ha många mötesplatser och forum för samverkan är en viktig förutsättning för ett blomstrande företagsklimat. Därför erbjuder vi ett stort antal mötesplatser för samverkan, dialog och delaktighet.

Tematräff nyföretagande

Har du en affärsidé eller är du nyföretagare?

Då är du varmt välkommen till en tematräff om nyföretagande och affärsutveckling. Vi går igenom starta-eget processen stegvis, från idé till företag. På plats kan du diskutera din idé med företagare inom olika branscher och nätverka med andra nyföretagare. Du kommer också få stöd om hur du kan bygga och utveckla ditt företag. På plats för rådgivning finns NyföretagarCentrum.

Onsdag 29 maj klockan 08:30–10:30 på Stora scen, Kulturhuset Kungsängen.
Deltagare under träffen: Företagarna i Upplands-Bro, Sparbanken i Enköping, Handelsbanken i Kungsängen, Damernas Affärsnätverk, NyföretagarCentrum och Upplands-Bro kommun.

Välkommen med din anmälan!

Upplands-Brogalan

Upplands-Brogalan är årets stora fest för företagare och privatpersoner. Galan, som vi arrangerar tillsammans med Damernas Affärsnätverk och Företagarna i Upplands-Bro, inleds med mingel och minimässa, där du som företagare har möjlighet att presentera ditt företag. Under den efterföljande galamiddagen bjuds deltagarna på en trerätters middag med musikunderhållning och prisutdelning.

Följande priser delas ut under galakvällen:

  • Årets företagare
  • Årets unga företagare
  • Årets nyetablering
  • Damernas stora pris
  • Årets inspiratör
  • Årets hållbara företag

Entreprenörsdagen – unga företagare

På Entreprenörsdagen bjuder Upplands-Brogymnasiet in till en minimässa där skolans unga entreprenörer lyfts fram. Under dagen får de visa upp sina UF-företag för en jury bestående av representanter från näringslivsavdelningen, Företagarna Upplands-Bro samt Damernas Affärsnätverk. Dagen kulminerar i en högtidlig prisutdelning där bland annat till Bästa Affärsplan och Bästa UF-företag premieras.

Övriga evenemang

Exempel på mindre formella evenemang som ger tillfällen att mötas och knyta värdefulla kontakter är våra återkommande sommar- och julmingel samt walk-and-talks.

Nyhetsbrev

Missa inget! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inbjudningar till näringslivsträffar. Nytt för i år är jobb och kompetensmässan.

Är du nöjd med informationen på sidan?