Uppdaterad 26 oktober 2023
Skriv ut

Hitta fritids­aktiviteter för barn och unga

Vet du inte vad du vill och kan göra efter skolan, på helgen eller lovet? Kanske är du nyinflyttad eller vill börja med något nytt!?

Tält med fötter som sticker ut och framför en broschyr där det står "Min fritid".

Det finns ingen innehållsförteckning

Hitta aktivitet

Här på webben på sidan Uppleva och göra kan du välja en kategori och få en massa tips på vad du kan göra. Du kan också kika efter inspiration i vår aktivitetsbroschyr "Min fritid".

Fritidsgårdar och ungdomsverksamhet

Går du i årskurs 6–9 eller första året på gymnasiet och vill hänga med vänner, spela spel, lyssna på musik eller titta på film? Allt det och mycket mer kan du göra på våra fritidsgårdar i Kungsängen, Bro och Brunna. Givetvis har vi även aktiviteter för den sportintresserade och på loven gör vi utflykter.

Fritidsinpiratören

I Upplands-Bro finns en fritidsinspiratör som kan hjälpa dig att hitta rätt fritidsaktivitet. Fritidsinspiratören kan hjälpa dig att hitta en rolig aktivitet. Kanske något du kan göra tillsammans med din familj. Du kan också få hjälp med andra saker runt din fritid.

Kontakta fritidsinspiratören

Ekonomiskt stöd för aktiviteter

Har din familj inte råd med den fritidsaktivitet du vill vara med på? Då finns hjälp att få från Majblomman. För att till exempel kunna köpa kläder och skor, eller för att kunna betala för en fritidsaktivitet.

Gör så här för att söka ekonomiskt stöd från Majblomman

1

Ladda ner ansökningsblanketten

Ladda ner ansökningsblanketten på Det går bra att använda samma blankett för fler än ett barn. Om du inte har en skrivare hemma kan du skriva ut på biblioteket eller be om hjälp från skolsköterska eller BVC.

2

Fyll i blanketten

Läs igenom instruktionerna noga så allt blir rätt direkt. Om det fattas viktig information kan din ansökan inte behandlas.

3

Glöm inte intyget

Skicka med ett intyg från skolsköterska, skolkurator, socialsekreterare, föreningsledare, idrottsledare, kontaktperson i trossamfund eller liknande som kan berätta om barnets situation och behov av ekonomiskt stöd.

4

Skicka in ansökan

Skicka in ansökan till adressen som står på blanketten längst ner till vänster på sida. God man skall alltid bifoga ett registerutdrag om ställföreträdarskap.

Är du nöjd med informationen på sidan?