Uppdaterad 01 juni 2023
Skriv ut

Tummen upp för öppet hus om bygglovsfrågor

Invånare från olika delar av kommunen tog chansen att besöka öppet hus i kommunhuset i Kungsängen under onsdagskvällen. Här svarade handläggare på frågor om bygglov, vatten och avlopp, trafik och annat. I höst blir det ett nytt tillfälle.

Två män och en kvinna som står upp, en man sitter i rullstol.

Hany Touman, bygglovschef, Thomas Lenell, samhällsbyggnadschef, Ancha Lilje Ander och Nils Ander, som besökte öppet hus inför ett eventuellt byggprojekt.

När kvällens öppna hus startar är redan några sällskap på plats för att ställa sina frågor. Två av dem är paret Anncha Lilje Ander och Nils Ander som funderar på att bygga in sin altan till ett uterum. Hany Touman, bygglovschef, svarar på deras frågor om vad som är bra att tänka på i ett sådant projekt.

– Det här att få möjlighet att prata med kommunens personal är ett jättebra initiativ, säger Ancha Lilje Ander och får medhåll av sin man.

Under kvällen kom runt 30 personer. Många hade frågor om hur man söker bygglov, andra hade frågor om strandskydd och vatten- och avlopp. Det kom även frågor om trafik och om kommunens avfallshantering.

– Vi ska vara tillgängliga för våra invånare här i Upplands-Bro. Mycket kan skötas på webben och våra handläggare finns självklart på telefon men ibland är det enklast och snabbast för alla parter att ses och ha ett samtal. Öppet hus är ett sätt för oss att erbjuda effektiv service till Upplands-Broborna. Vi planerar redan för ytterligare tillfällen till hösten utifrån de erfarenheter vi fått av denna första träff, säger Thomas Lenell, samhällsbyggnadschef.

Är du nöjd med informationen på sidan?