Uppdaterad 15 december 2022
Skriv ut

Upplands-Bro kommun har bäst tillväxt i Stockholms län

Upplands-Bro kommun tilldelas Bästa Tillväxt 2022 av kreditupplysningsföretaget Syna. Utmärkelsen går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst baserat på företagens senast inlämnade årsredovisningar.

Fotokollage med Fredrik Kjos, Katarina Barter och logotyp för årets tillväxt 2022

Årligen sedan 2007 delar Syna, Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag, ut priset Årets Tillväxt bland Sveriges läns kommuner. I år fick Upplands-Bro kommun äran att ta emot utmärkelsen framför Botkyrka och Upplands Väsbys kommuner för Stockholms län.

– Det här är naturligtvis otroligt roligt och stimulerande för vårt fortsatta arbete med att utveckla Upplands-Bro, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Men framför allt är det alla våra duktiga företagare som ska ta åt sig äran för den här utmärkelsen.

Katarina Barter, näringslivschef i Upplands -Bro kommun, menar att utmärkelsen är ett resultat av det stora engagemang som kännetecknar företagandet i kommunen.

– Man bryr sig om varandra, samarbetar och ser gärna att andra också ska lyckas. Dessutom är många besjälade av att arbeta för en hållbar tillväxt, något som vi från kommunens sida lägger stor vikt vid för att profilera oss gentemot andra, säger Katarina Barter.

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut, vilket ger information om hur det faktiskt har gått för näringslivet i Sveriges kommuner.

Tre värden mäts:

  • Andelen företag som har en omsättningsökning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna.

– Upplands-Bros läge lockar företag och kommunen brukar komma högt i olika näringslivsrankningar, vilket gör att jag är försiktigt optimistisk trots kommande lågkonjunktur. Bästa Tillväxt visar på att många företag rekryterar och växer, vilket stärker framtidstron. Näringsliv, tillväxt oh välfärd går hand i hand så priset är fantastiskt roligt att få för både medborgare och företagare, avslutar Katarina Barter.

Är du nöjd med informationen på sidan?