Uppdaterad 07 december 2022
Skriv ut

Möte, träning eller barnkalas? Så hyr du lokal av kommunen

Möte med föreningen, ett gympapass med vännerna eller dopfika med släkten? Upplands-Bro kommun har lokaler till uthyrning för olika slags tillställningar. Du skickar enkelt en förfrågan via kommunens e-tjänst.

Kollage, tre bilder. Man med basketboll, kaffe och kaka, anteckningsblock och penna.

55 av kommunens lokaler finns tillgängliga att hyra för olika tillställningar. Många kan hyras av privatpersoner, andra kan endast hyras av för föreningar, företag och politiska partier.

Vad får man göra i lokalerna?

Varje lokal hyrs ut till specifika ändamål. Det finns flera mindre salar där man kan ha föreningsmöten.

I gympasalarna kan man samla sina vänner och sporta ihop, eller kanske låta barnen leka i samband med barnkalas – tårtan bör dock ätas på annan plats för att undvika kladd.

Fest får man lov att ha i de skolmatsalar som finns tillgängliga för uthyrning. Man måste vara minst 25 år gammal för att hyra en matsal till fest samt betala en städavgift i förskott.

Några av skolmatsalarna går inte att hyra, anledningen är att dessa inte går att stänga av från resten av skolan.

Populära lokaler

Marina föreningshuset på Prästhagsvägen i Kungsängen ligger vackert vid vattnet. Eftersom det ligger nära bostadshusen omkring så är det inte tillåtet att ha fest eller att ha alkohol i lokalen. Stillsamma tillställningar som dop- eller begravningsfika går däremot fint.

Hällkana och Lillsjö friluftsgårdar är inte tillgängliga för privatpersoner men kan hyras av föreningar, skolklasser, företag och politiska partier.

Sporthallar och idrottsplatser är möjliga att boka men är oftast upptagna med organiserad föreningsverksamhet – träningar på vardagar och matcher på helger.

Vad kostar det?

Priserna varierar och styrs av två parametrar: typ av lokal och vem som är kund. Privatpersoner och föreningar betalar oftast en lägre hyra än företagskunder.

Hur går det till?

På kommunens webb hittar du information om vilken utrustning som finns tillgänglig i lokalerna. Här kan du även läsa kommunens allmänna regler för lokalbokning samt se gällande prislista.

För att boka en lokal skickar du in en förfrågan via kommunens e-tjänst. Du får svar inom tre arbetsdagar.

När din bokning är godkänd hämtar du ut nyckel i kontaktcenter, antingen i kommunhuset i Kungsängen eller i Brohuset på Bro torg, beroende på var lokalen ligger.

Tillsammans med nyckeln får du även information och instruktioner som gäller för din bokning.

Är du nöjd med informationen på sidan?