Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Bänk i Bro sprider kärlek genom röster och musik

I Bro har en tillfällig konstinstallation uppförts i form av en bänk. Den som sitter på bänken kan höra musik och intervjuer med Bro-bor om Kärlek.

Kvinna sitter på en bänk med rosblad på marken

Silva Kiryakos på den nya kärleksbänken i Bro

Nu står en konstinstallation i form av en bänk i Bro, nedanför backen upp till skogen bakom Råbyskolan. Från bänken kan besökare lyssna på musik och inspelade röster som allt går på temat ”Kärlek i Bro”. Bänken får även stämningsbelysning i kärlekstema. Mellan klockan 08:00 och 21:00 om dagarna kan besökare lyssna på röster och musik från bänken.

– I dialoger med invånare framkommer det att trygghet skapas av att människor befinner sig i det offentliga rummet. Inom projektet Omdaning Bro arbetar vi med att utveckla offentliga platser som folk vill vistas och umgås på. Nu testar vi att även använda oss av ljuddesign för att för att skapa spännande platser, säger Sara Bergkvist, driftledare på Upplands-Bro kommun.

Kända och okända personer som bor eller verkar i Bro har intervjuats om kärlek. Bland annat barberaren Adam Ankarstorm, Ulrika Nordkvist som är präst i Bro församling och Silva Kiryakos som driver Tayfours Foodtruck i Bro Centrum.

– Jag älskar Bro och upplever mycket kärlek här. Det här är inte en plats jag vill flytta från, säger Silva Kiryakos som flyttade till Bro från Umeå för två år sedan och ursprungligen kommer från Libanon.

Den uppmärksammade mobila ljudbänken har formgivits av designern Jonas Wahlström efter en idé av ljudkonstföretaget Audiorama. Den har under de senaste åren placerats på olika offentliga platser i Sverige och Italien. Kärleksbänken kommer stå i Bro i tre månader.

Är du nöjd med informationen på sidan?