Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Så satsar Upplands-Bro på barn och ungas idrottande

Kungsängens IP och Bro IP ska utvecklas för utökade möjligheter till idrott för det lokala föreningslivet. Goda förutsättningar för barn och ungas idrottande är viktigt för folkhälsan, integrationen och ökad social hållbarhet i samhället.

I juni gick startskottet för samarbetet mellan Upplands-Bro kommun, Svenska Fotbollsförbundet och Hemsö fastighets AB. Aktörerna utreder nu gemensamt möjligheten att etablera ett nytt nationellt träningscenter för svensk fotboll i Upplands-Bro.

En viktig del av en sådan satsning är att samtidigt vidareutveckla Kungsängens IP för utökade möjligheter till idrott och fritidsaktiviteter för kommunens barn och unga.

– Jag hoppas självklart att Upplands-Bro blir basen för svensk landslagsfotboll. Vår kommun har mycket att erbjuda i form av lämpliga ytor och ett strategiskt läge med goda kommunikationer. Det skulle ge positiva effekter även för det lokala föreningslivet. Men oavsett så har vi beslutat att satsa på våra barn och unga genom att utveckla både Kungsängens IP och Bro IP för framtida behov, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutsättningar för god hälsa

Andra satsningar på ungas idrottande som har gjorts de senaste åren är byggandet av Kungshallen, som är särskilt anpassad för pingis men som även används brett till skolidrott, innebandy och andra sporter.

Kommunen har även byggt ett nytt stall och rustat upp ridhuset där Upplands-Bro ryttarförening har sin verksamhet.

– Upplands-Bro är en attraktiv kommun med mycket fina förutsättningar. I Upplands-Bro ska det finnas goda möjligheter till idrott och rörelseglädje. Vårt strategiska arbete med att skapa goda förutsättningar för god hälsa och stärkt egenmakt är en viktig del av arbetet för ökad social hållbarhet i samhället, säger Ida Texell, kommundirektör.

Är du nöjd med informationen på sidan?