Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

OS-simmarna Sarah Sjöström och Hanna Storckenfeldt till Upplands-Bro swimrun

På lördag 10 september är det premiär för Upplands-Bro swimrun. Det är även swimrun-premiär för olympiska guldmedaljören i simning, Sarah Sjöström, som teamar ihop sig med tidigare OS-kollegan Hanna Storckenfeldt och tävlar under lagnamnet Olympians.

En man och ett slott vid en sjö.

Lars Frölander, själv OS-guldmedaljör i simning, jobbar på Upplands-Bro kommun som fritidskonsulent, och är med i arbetet med Upplands-Bro swimrun.

Upplands-Bro swimrun arrangeras av de lokala föreningarna Upplands-Bro simsällskap och Tibble sjöscoutkår. Upplands-Bro kommun stöttar med delfinansiering och expertis, bland annat är Lars Frölander, själv flerfaldig OS-medaljör i simning, med och stöttar arrangemanget i sin roll som fritidskonsulent i kommunen.

Nu står det klart att OS-simmarna Sarah Sjöström och Hanna Storckenfeldt (tidigare Westrin) kommer att delta i tävlingen under det gemensamma lagnamnet Olympians.

För Sjöströms del är det första gången hon deltar i ett swimrun-lopp.

– Det känns jätteroligt att Upplands-Bro swimrun nu går av stapeln för första gången. Deltagarna kommer att få springa i vacker natur och simma i fyra olika sjöar. Det är så klart kul att Sarah och Hanna kommer och kör, det ska bli spännande att följa alla deltagare i loppet, säger Lars Frölander.

Upplands-Bro swimrun

Banan går mellan Kungsängen och Bro. Distansen är cirka 14 kilometer, varav fyra löpsträckor på totalt 12 kilometer. Simningen sker i fyra olika sjöar: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön. Start: Lördag 10 september klockan 10 vid Marina föreningshuset i Kungsängen (Prästhagsvägen 21). Målgång: Stjärnparken, vid Bro centrum

Är du nöjd med informationen på sidan?