Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Högtryck på vigslar hos Upplands-Bro kommun

Fredagen den 3 juni sade Dorina Madarász och Dorian Deja ja till varandra i Upplands-Bro kommuns vigselrum. De är bara ett av många par som just nu bokar vigsel hos kommunen.

– Vi ville gifta oss i försommartid, när allt är så vackert ute, säger Dorian Deja

Bild på par tillsammans med deras barn när de gifter sig borgerligt

Cajsa Falk vigde på fredagen Dorian Deja och Dorina Madarász i kommunens vigselrum. Med på bilden är också dottern Aliz.

Efter pandemin har trycket på vigslar hos Upplands-Bro kommun gått spikrakt uppåt. Ofta är väntetiden på att boka en vigsel i kyrkan lång, hos kommunen går det snabbt att få en tid för att gifta sig – och i Upplands-Bro kommun är det, till skillnad från många andra kommuner, en kostnadsfri service.

Dorina Madarász och Dorian Deja flyttade från Järfälla till Upplands-Bro kommun för en månad sedan. De trivs mycket bra och fredagen den 3 juni var de ett av totalt tre par som valde att gifta sig i kommunens vigselrum i Kungsängen.

– För oss var vigsel i kyrkan inget alternativ. Jag är muslim och Dorina är kristen, säger Dorian Deja. För oss handlar vigsel om kärlek, inte religion. Därför känns det här så rätt.

Vigselförrättare Cajsa Falk inleder ceremonin, två vittnen finns också på plats i rummet. Dottern Aliz tar fram ringarna ur en liten påse. När ringarna har utväxlats skrivs alla dokument under. Stora leenden och en och annan lyckotår, glädjen i rummet går nästan att ta på.

– Självklart ska vi fira nu, säger Dorina och Dorian. Men det blir ingen stor bröllopsfest, Vi har våra familjer i närheten och i början av september väntar vi vår son. Det blir ett litet lagom firande.

Är du nöjd med informationen på sidan?