Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Här är de nominerade till årets hållbara företag 2022

Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses på Näringslivsdagen den 18 maj.

De tre nominerade personerna på varsin bild

Upplands-Bro kommuns näringslivsdag hålls den 18 maj på Bro Park. Då kommer Årets hållbara företag 2022 att utses. Dessa tre företag är nominerade:

Golden Cave (GC)

Restaurangägaren framför sin restaurang

Emin Er

Motivering: GC Kök & Bar är med och bidrar till att skapa förutsättningar för Upplands-Bro kommun att forma ett samhälle där alla ska känna sig välkomna. De arbetar varje dag med att sätta Upplands-Bro kommun på kartan genom flera olika projekt som gratis julbord och genom att erbjuda kommunens ungdomar feriejobb. Dessutom har GC alltid sett till att den äldre generationen som behöver alltid ska få god lagad mat hela vägen till sin dörr.

Bro Stationscafé

Kvinna framför sitt kafé

Maria Brofalk

Motivering: Med ett stort engagemang och hjärta har Maria Brofalk med sin kombinerad café- och butiksverksamhet, startat en fin mötesplats för kommunens invånare. Hon har skapat en plats där människor kan träffas och delta på föreläsningskvällar, alltifrån var maten kommer ifrån till lära sig sticka. Maria är en av initiativtagarna som dragit i gång arrangemanget till att anordna trädgårdstävling, där fokuset ligger på miljö och förutsättningar för våra pollinerare att överleva.


Happy Tammsvik

Närbild på leende man

Peter Tammsvik

Motivering: Happy Tammsvik präglas av ett genomtänkt miljö- och hållbarhetsarbete. Ett bevis på detta är bland annat att anläggningen är Svanen-märkt. Happy Tammsvik har skapat en egen trädgård som försörjer köket med kryddor, grönsaker, frukt och bär. Anläggningen är en mångkulturell arbetsplats där man arbetar aktivt med integration genom att bland annat ha anställt nyanlända från Ukraina.

Är du nöjd med informationen på sidan?