Uppdaterad 07 november 2022
Skriv ut

Upplands-Bro förskolors digitaliseringsarbete i fokus på SETT-mässan

Med start idag, tisdag, finns Upplands-Bro kommuns förskolor på plats på SETT-dagarna på Kistamässan - Skandinaviens största konferens och mässa för modernt och innovativt lärande. Här ska alla de verktyg som används som stöd i undervisningen i barnens lärande presenteras. Mässan pågår 26-28 april.

Bild på två kvinnor som står i Upplands Bros monter på SETT-mässan.

Hanna Lis, Kristallens förskola och Madelene Olsson, Råby förskola deltar på SETT-mässan.

– Upplands-Bro kommun är en föregångare i hur vi arbetar med digitalisering, inkluderat i övrig undervisning, som stöd i barnens lärande, säger Hanna Lis, förskollärare på Kristallens förskola. Det ska vi förstås stolt visa upp för besökarna.

Temat för årets mässa är att vara ledare och lärare i en digital undervisningsmiljö.

– Barnens lärande är fokus i undervisningen, men hur säkerställer vi det i olika typer av undervisningsmiljöer, säger Hanna Lis. Det räcker inte långt med att kunna koppla upp sig för att undervisa, vi måste inspirera och locka till lärande på nya sätt.

I montern finns bland annat ljusbord kombinerat med webb-ägg (digitalt förstoringsglas) och ipad – för undersökande arbete. Mycket av det som presenteras är olika processer, bland annat QR-koder som besökarna kan skanna och följa hur pedagoger tillsammans med barnen har filmat växtprocesser med stopmotion.

– Barnen upptäcker hela processen i undersökandet, och över tid. Vi vill visa hur digitala verktyg kan vara något som förstärker och bidrar till barns utveckling och lärande, säger Hanna Lis.

Förutom digitaliseringsarbetet presenteras även resultatet av det språk- och kunskapsutvecklande arbetssättet (SKUA) som pågår i Upplands-Bro kommuns förskolor samt kommunens samarbete med EU-programmet Erasmus+. Förskollärare som varit på kurs i Sevilla berättar om kursens innehåll och vad de tar med sig tillbaka till förskolorna i Upplands-Bro.

– De fick bland annat lära sig mer om programmering och hur det kan tas in i undervisningen med barnen, säger Hanna Lis.

Är du nöjd med informationen på sidan?