Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

ICAs nya lager invigt

Fredagen den 1 april arrangerade ICA en officiell invigning av det nya e-handelslagret i Brunna. Vid invigningsceremonin deltog bl.a. Upplands-Bros vice kommunstyrelseordförande Martin Normark och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar.

ICAs nya e-handelslaget i Brunna är Sveriges första högautomatiserade e-handelslager där hanteringen innebär ett genombrott både för effektivitet och miljömässig hållbarhet. På det nya lagret finns robotar som effektivt och automatiserat transporterar varor till rätt stationer i plockprocessen och som innebär en snabbare och mer hållbar hantering av den ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen.

Vid invigningen talade Anders Svensson, VD ICA Sverige, Per Strömberg, VD ICA Gruppen, Richard McKenzine, Chief Commercial Officer OCADO, Khashayar Farmanbar, Digitaliseringsminister, Emma Lindström, Logistikdirektör ICA Sverige och Martin Normark, 1:e vice kommunstyrelseordförande i Upplands-Bro.

– I Upplands-Bro har vi flera vi företag som ligger i framkant när det kommer till teknisk utveckling. Var tid har sin sak, nu är framtiden digitalisering och innovation. Vi är glada över att ICA väljer att utveckla framtiden här, säger Martin Normark.

Förutom att den elektrifierade och automatiserade hanteringen effektiviserar arbetet på lagret avsevärt, kommer den tillsammans med successivt elektrifierade transporter ut till kunderna även göra processen mer hållbar och energieffektiv.

Är du nöjd med informationen på sidan?