Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Förstärkta åtgärder och ökad närvaro i Brunna av Polisen och Upplands-Bro i samarbete

Sedan en längre tid tillbaka har Upplands-Bro kommun och Polismyndigheten utvecklat och förstärkt sitt samarbete. Inriktningen för samarbete handlar om att vidta åtgärder tidigare, arbeta brottsförebyggande och vid uppkomna situationer och händelser agera i samverkan.

Upplands-Bro kommunhus

Samarbetet med Polismyndigheten vilar på den samverkansöverenskommelse som parterna beslutat om och grunden är att brottsligheten ska minska och tryggheten öka.

Med anledning av skottlossningen i Brunna i tisdags förstärker Polisen sin närvaro och sina åtgärder i området de kommande dagarna. Polisen och Upplands-Bro kommun arbetar här tätt tillsammans med en ökad aktiv närvaro.

-Ett tätt samarbete med polisen ger bästa möjliga grund för att öka tryggheten i Brunna, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi ber också att den som kan ha tips eller iakttagelser om den aktuella händelsen hör av sig med detta till polisen.

-I att skapa en trygg kommun och ökad social kontroll behöver Polismyndigheten finnas fysiskt på plats och öka sin närvaro i vår kommun. Vårt samarbete har utvecklats mycket positivt under de senaste åren och framförallt arbetar vi gemensamt med metoder för att förhindra och förebygga brott. Upplands-Bro kommun kommer exempelvis att ha utökad väktarbemanning i sommar och dessutom kommer vår fältgrupp att arbeta extra och vara i området de närmaste dagarna, säger kommundirektör Ida Texell.

-Vi ser vikten av samverkan med kommunen i alla lägen för att skapa trygghet och förebygga brott. Nu ökar vi vår närvaro i området och ber också allmänheten om tips som kan bidra i utredningsarbetet, säger Frida Asp Törnvall, tillförordnad lokalpolisområdeschef Järfälla Upplands-Bro.

Tips och iakttagelser från allmänheten kring händelsen i Brunna kan lämnas till polisens telefon 114 14 eller via polisens hemsida.

Är du nöjd med informationen på sidan?