Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Bättre Tillsammans! Kommunens podd fyller 1 år

Intressanta gäster och många bra tips bjöds det på under första året med kommunens podd Bättre Tillsammans, hållbart helt enkelt. Framåt kan lyssnaren fortsätta räkna med en mix av gäster och ämnen – och ett större fokus på sådant som är på gång i Upplands-Bro.

Logotyp för podden Bättre tillsammans

Kommunens podd Bättre tillsammans fyller ett år i februari 2021

Det övergripande temat för kommunens podd Bättre Tillsammans, hållbart helt enkelt är, som namnet skvallrar om, hållbarhet. Socialt, ekonomiskt och miljömässigt.

I februari 2020 var det premiär och sedan dess har det blivit 17 avsnitt med intressanta gäster som delat med sig av sina berättelser, sin expertis och sina bästa tips för att leva lite mer hållbart.

Ämnena har spänt över kost och matlagning, näringsliv, rekrytering, samhällsplanering och ungas deltagande. Vi har fått lära oss om avancerad återvinning, civil beredskap, permakultur och hur vi motiverar oss på jobbet.

– Vi startade podden för att lyfta goda exempel på hållbarhet. För att inspirera och peppa lyssnare i vår kommun och i vår omgivning. Det är ett långsiktigt arbete att bli en hållbar kommun och det är långsiktigt arbete om vi människor ska förändra våra beteenden. Så vi fortsätter! Vi kommer att lyfta fler lokala exempel framöver och ha fokus på förutsättningar för hållbarhet inom Upplands-Bro kommun, säger Ida Texell, kommundirektör.

Med podden fick kommunen ytterligare ett verktyg för att nå ut till kommuninvånarna.

– Vi behöver ständigt utvecklas för att kunna ge invånarna i Upplands-Bro den bästa servicen. Digitalisering och nya kanaler som podden ger oss ytterligare verktyg i det arbetet, många föredrar andra former av kommunikation än det skrivna ordet, säger Sara Eklind, kommunikations- och digitaliseringschef.

Lyssna!

Podden Bättre Tillsammans finns tillgänglig att lyssna på via flera plattformar där poddar finns.

Är du nöjd med informationen på sidan?