Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Två föreningar får 2020 års jämställdhetsbonus

Årets jämställdhetsbonus för 2020 går till två föreningar som utmärkt sig i arbetet med jämställdhet och inkludering: Föreningen Upplands-Bro Basket och Tatakai Kyokushin karate.

Basketkorg + karatedräkt

De båda föreningarna som mottar 2020 års jämställdhetsbonus arbetar strategiskt med att inkludera alla.

Kultur- och fritidsnämnden har beslutat att dela ut en jämställdhetsbonus på 30 000 kr till en eller flera föreningar som arbetat aktivt med jämställdhetsarbetet under året. Mottagarna ska bland annat verka för jämställdhet och inkludering.

2020 års jämställdhetsbonus går till föreningarna Uppland-Bro Basket och Tatakai Kyokushin karate, som alltså får 15 000 kronor var.

Beslutet fattades i kultur- och fritidsnämnden den 8 december 2020.

– Ett jämställt samhälle är ett välmående samhälle. Den här frågan är en av de absolut viktigaste vi har att arbeta med i kommunen, i alla nämnder. Att föreningslivet arbetar aktivt för inkludering har stor betydelse för våra barn och ungdomar. Med jämställdhetsbonusen vill vi uppmuntra och uppmärksamma det fina arbetet, säger Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

I båda föreningarnas nomineringar lyfts bland annat att de arrangerar såväl könsuppdelade som mixade träningar.

– De här båda föreningarna arbetar strategiskt, långsiktigt och aktivt med sitt jämställdhetsarbete. Båda föreningarna gör ett otroligt fint arbete med att alla ska känna sig välkomna, få utvecklas och ta plats. Jag hoppas att detta ska inspirera andra föreningar. Vi hjälper gärna till och kommer dessutom under året att erbjuda en diplomeringsutbildning i jämställdhet och värdegrundsarbete säger Hanna Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.

Är du nöjd med informationen på sidan?