Uppdaterad 09 februari 2024
Skriv ut

Före detta landslagscoach ny tränare för LIU basket

Eleverna som läser Lokal idrottsutbildning (LIU) med basketinriktning har fått en ny tränare med många fina meriter i bagaget.

Christer Stjernborg har tagit över huvudansvaret för basketelevernas träning och hans första intryck av UBG och idrottsinriktningen är väldigt positivt.

– Det är bra organiserat och eleverna är intresserade. Det bästa med att coacha ungdomar i basket är att se deras glädje när de ”knäcker koden”, säger Christer Stjernborg.

Han har tidigare varit coach för svenska herrlandslaget, blivit nordisk mästare, både som junior och senior, tränat herr- och damlag i den högsta basketligan i Sverige och coachat fram flera lag till både SM- och EM-guld. Just nu är Christer tjänstledig från sitt jobb på RIG Basket i Luleå och då passade det bra att tacka ja till jobbet som tränare för LIU basket på Upplands-Brogymnasiet, som han har lite kopplingar till sedan tidigare.

Vi önskar Christer Stjernborg lycka till med sitt nya uppdrag på UBG och gratulerar alla basketelever till en så välmeriterad coach.

Är du nöjd med informationen på sidan?