Uppdaterad 23 april 2024
Skriv ut

Skapa trygghet och gemenskap, bli grannstödsförare!

Grannstödsbilen i Upplands-Bro har rullat i över 14 år. Under dessa år har förarna knutit relationer bakom ratten och förenats i sitt gemensamma intresse av att bidra till samhället. Nu träffas grannstödsförarna och fikar en gång i månaden för att stärka gemenskapen och planerar för hur de ska locka fler att gå med.

Kommunspolis Eva-Lena tillsammans med grannstödsförarna.

– Man blir grannstödförare för gemenskapen och för att göra samhällsnytta. Som förare får man många nya vänner samtidigt som man lär känna många ute i området. Man känner verkligen att man gör nytta. Väldigt många hälsar på oss och tackar oss för vårt arbete berättar Kicki, som firar 10 år som grannstödsförare.

Återväxten en utmaning

De som kör grannstödsbilden gör det ideellt och är en viktig del av kommunens trygghetsarbete. Förarna har ett nära samarbete med både polisen och kommunens trygghet- och säkerhetsavdelning. Grannstödsbilen har som ambition att vara ute på vägarna varje dag och behöver fler förare.

– Alla är välkomna! Vi behöver bli fler och inte bara för att vara ute mer på vägarna. Det finns många som bara sitter hemma och skulle behöva komma ut. Jag vill gärna sitta med nya kollegor och höra nya livshistorier säger Karl-Gustaf Sjöblom, styrgruppsmedlem i grannstödsförarna.

Vill du bli grannstödsförare? Läs mer på kommunens webbplats eller besök någon av kommunens kontaktcenters, antingen i Bro eller i Kungsängen.

https://www.upplands-bro.se/engageradig

Är du nöjd med informationen på sidan?