Uppdaterad 12 april 2024
Skriv ut

Här är de nominerade till årets hållbara företag 2024

Kommunen delar årligen ut pris till ett företag som arbetar för en hållbar tillväxt och som har bidragit till att göra Upplands-Bro till en bättre kommun att bo och verka i. Här kan du läsa om de nominerade företagen. Vinnaren utses på Näringslivsfestenden 18 april.

På bild: Från Smart Recycling, Kenneth Jespersen – VD och delägare, Lisa Hägglund – hållbarhetsansvarig och Jakob Ribbing – key account, grundare och delägare. Från Ragn-Sells: Mattias Lindblad, produktionschef

Nominerade till årets hållbara företag 2024 är:

Smart Recycling

Med ett leende och en liten skåpbil som startpunkt, har Smart Recycling under ledning av grundaren Jakob Ribbing blivit en banbrytare inom hållbar affärsverksamhet. Sedan sin grundande år 2009 har företaget ständigt strävat efter att göra hållbarhet både enkelt och lönsamt för företag runt om i landet. År 2023 öppnade Smart Recycling i nybyggda lokaler i Upplands-Bro och Brunna, vilket markerade en betydelsefull milstolpe i deras hållbarhetsresa.

Smart Recyclings vision är tydlig: att erbjuda smidig avfallshantering, effektiv återvinning och transparent rapportering för företag. Genom att erbjuda även tjänster såsom sekretesshantering, företagsflytt och utbildning i hållbarhet, strävar de efter att vara en helhetsleverantör av hållbara lösningar för sina kunder. Dessutom engagerar de sig i återbruk av gamla möbler och utrustning för att främja cirkulär ekonomi och minska avfallsmängderna.

En av Smart Recyclings mest imponerande egenskaper är deras användning av fordon som drivs av 100% biogas, vilket garanterar en helt fossilfri logistik för alla deras transporter. Denna åtgärd visar deras engagemang för att minska sin egen miljöpåverkan och leva upp till de högsta hållbarhetsstandarderna.
Genom sitt innovativa tillvägagångssätt och dedikation till hållbara affärsmetoder har Smart Recycling inte bara bidragit till att minska miljöbelastningen utan också inspirerat andra företag att följa deras exempel. Därför är de nominerade till Årets hållbara företag.

Ragn-Sells

Ragn-Sells Koncernen har visat enastående engagemang för hållbarhet genom öppnandet av Ash2Salt återvinningsanläggning på Högbytorp våren 2023. Genom banbrytande teknik kommer de ha möjlighet att behandla hälften av all flygaska som genereras vid avfallsförbränning i Sverige. Genom att tvätta och behandla askan utvinns salter som kan användas för halkbekämpning eller som gödningsmedel.

Det som gör Ash2Salt-tekniken unik är dess förmåga att utvinna upp till 200 kg salt per 1000 kg aska samtidigt som tungmetaller tas bort ur kretsloppet. Denna innovation har utvecklats av Ragn-Sells innovationsbolag EasyMining och representerar ett betydande steg mot att minska avfallsmängder och främja cirkulär ekonomi.

Genom sitt arbete har Ragn-Sells Koncernen inte bara minskat avfallsmängder och miljöpåverkan utan också främjat hållbara lösningar för samhället. Deras dedikation till att förbättra miljön och bidra till en hållbar framtid gör att de nomineras till Årets hållbara företag.

Är du nöjd med informationen på sidan?