Uppdaterad 24 oktober 2022
Skriv ut

Häng med på sittgympa i Bro – en av många aktiviteter för äldre

De samlas varje tisdagsförmiddag i Florasalen på Blomstervägen i Bro. Idag är de ett tiotal glada damer på plats, men säger att de normalt brukar vara runt de 25. De har konkurrens från kyrkan som anordnar en bussutflykt den här dagen.

– Det är skönt att få röra på sig, säger Margareta Sandberg, och musiken är så härlig!

Pensionärer som har sittgympa

Sittgympa i Florasalen - en av många aktiviteter för äldre i Upplands-Bro. Från vänster: Riitta Bäckman, Inge Bäckström, Ester Högberg och gympaledaren Cecilia Johansson.

Gympaledaren Cecilia Johansson placerar ut stolar i en cirkel, på behörigt avstånd från varandra. När alla har hittat sin plats drar hon igång musiken. Till tonerna av många glada svenska schlager, melodifestivalfavoriter och en och annan pärla med Harry Brandelius övas rörlighet och koordination i armar, händer och fötter upp.

– Bra jobbat tjejer! ropar Cecilia Johansson ut i salen när alla gör sitt allra bästa för att följa med i alla rörelser.

Efter nästan 50 minuter på varsin stol har vi både ”åkt skidor”, joggat på stället och plockat ner stjärnor från himlen. Alla applåderar sig själv och varandra, nu är hela kroppen genomgången och alla kan pusta ut.

Pensionärer som har sittgympa

Regelbundna deltagare på sittgympan i Bro. Från vänster: Marianne Karlbom, Gina Andersson och Margareta Sandberg.

-Det är trevligt att gå hit, säger Inge Bäckström. Man blir glad av att vara här, det borde fler göra.

För de som vill och orkar fortsätter den här tisdagen med en promenad och därefter enkel fika och/eller sommarlunch tillsammans i Prästgården i Bro.

– Vi kommer nästa tisdag också, säger Gina Andersson. Det här vill man inte missa.

Vill du också vara med på nästa tisdagsträff i Bro?

Är du nöjd med informationen på sidan?