Uppdaterad 05 mars 2024
Skriv ut

Skola och näringsliv, en strategi för framgång!

Upplands-Bro kommun satsar på att förstärka banden mellan skola och näringslivet. Satsningen går under namnet ”Skola och näringsliv” med målet att identifiera områden för samverkan.

Ett av de identifierade samverkansområden är skolelevers möjligheter till praoplatser i det lokala näringslivet. På Broskolan i Bro arbetar Marie Hammarström som stödjer eleverna i deras jakt på praktikplatser.

– Vi vill att alla barn går ut skolan med fullständiga betyg och är redo för gymnasiet, vidare studier och vuxenlivet! Prao är en viktig del av elevernas utveckling och ger möjligheten att testa på arbetslivet på riktigt, berättar Marie Hammarström, lärare på Broskolan.

– Genom att stärka banden mellan skola och näringsliv skapar vi bland annat möjligheter för elever att få praoplatser och därigenom utforska arbetslivet på nära håll. Vi arbetar brett i Upplands-Bro kommun för en positiv samhällsutveckling, där näringslivet är med och bidrar förklarar Beatrice Porshage, tillförordnad näringslivschef på Upplands-Bro kommun.

Fotot är från Maries klassrum på Broskolan. De böcker som syns i bakgrunden har Marie samlat in under sina 19 år på skolan och är tillgängliga för elever att låna, som ett komplement till skolbiblioteket. På bilden syns Carl-Fredrik Wincent, strategisk projektledare på Upplands-Bro kommun, Marie Hammarström och Beatrice Porshage.

Är du nöjd med informationen på sidan?