Uppdaterad 02 februari 2024
Skriv ut

Kom till vårsalongen och rösta fram årets konstnärer!

En av årets stora konsthändelser är vårsalongen i Kungsängens konsthall. Och nu är det dags igen. Invigningen sker i morgon, lördag 3 februari, kl 13.00. Kom och var med och rösta fram årets Upplands-Brokonstnärer!

Konst på en vägg

Som vanligt bjuder vårsalongen på varierad och spektakulär konst, som här med Tania Dalois tavla "Mother´s Beauty", med Gun Karlssons "Hemligheter" uppe till vänster, Anne Alméns "Tvättade fötter" nere till vänster och Helena N Åkerlunds tavla "Trärådets möte om klimatet" som skymtar till höger.

Till årets vårsalong, den nionde i raden, lämnades det in 40 bidrag. Av dessa valde en jury ut 25 konstverk som får vara med på utställningen. 9 av bidragen är konsthantverk och tävlar i en egen kategori.

Liksom tidigare år röstar besökarna fram en konstnär och en konsthantverkare som får utmärkelsen Årets Upplands-Brokonstnär 2024 respektive Årets Upplands-Brokonsthantverkare 2024. Vinnarna får en gemensam utställning i Konsthallen i december. För den som har svårt att besöka utställningen på plats går det att se konstverken på webben och rösta digitalt.

– Det går lika bra att rösta på plats i konsthallen som digitalt, men vi rekommenderar starkt att man ser konstverken på plats innan man röstar digitalt. Det är svårt att skapa sig en rättvis bild av konsten utan att se den i verkligheten, säger Tina Närefors, konstnärlig ledare och sekreterare i Föreningen Konstformer i Upplands-Bro.

Digital röstning

Röstningen öppnar lördag 3 februari kl 13 och pågår fram till 12 mars

Vårsalongen 2024

Vernissage lördag 3 februari kl 13 i Kungsängens konsthall.

Utställningen pågår 3 februari - 23 mars.

Röstningen är öppen fram till och med 12 mars.

Den 13 mars presenteras Årets Upplands-Brokonstnärer 2024.

Årets jury har bestått av Eva Falk, verksamhetsutvecklare/strateg på kultur- och fritidskontoret, John Marin, kommunikatör på Upplands-Bro kommun, och förra årets Upplands-Brokonstnärer, Birgitta Rosen och Frida Nord.

Är du nöjd med informationen på sidan?