Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

De är årets Upplands-Brokonstnärer 2023

En bildväv och en tavla i akryl gav vinster i årets vårsalong för Birgitta Rosen och Frida Nord. I december ställer de ut i en gemensam vinnarutställning i Konsthallen i Kungsängen.

Två kvinnor framför konstverk.

Birgitta Rosen och Frida Nord är årets Upplands-Brokonstnärer 2023.

I februari gick den årliga vårsalongen av stapeln. 33 verk av lokala konstnärer och konsthantverkare valdes och ställdes ut i Konsthallen i Kulturhuset i Kungsängen centrum. Utställningen arrangerades som alltid av Föreningen Konstformer.

Av de 33 verken röstades ett konstverk och ett konsthantverk fram till vinnare.

Bildväv med broderi årets konsthantverk

Birgitta Rosen från Kungsängen vann årets konsthantverk med Flyttfåglar, en bildväv med broderi.

– Flyttfåglar speglar delar av mitt liv och en inre längtan. Vi människor behöver luft under vingarna för att få perspektiv på tillvaron och kunna ta oss vidare till nya insikter och områden. Den här vinsten ger mig inspiration och hopp om att få gå vidare inom vävning och den textila konsten. Vilken överraskning och vilken uppmuntran! säger Birgitta Rosen.

Akryl och blandteknik i årets konstverk

Frida Nord från Bro Mälarstad har skapat verket The walk som föreställer gestalter i rörelse.

– Vart de är på väg, vad de gör eller vart de kommer ifrån är fritt att tolka hur man vill, det är det som är meningen. Att vinna det här och få kalla mig för årets Upplands-Bro konstnär 2023 betyder otroligt mycket för mig, det hade jag aldrig kunnat föreställa mig, säger Frida Nord.

Birgitta Rosen och Frida Nord kommer att visa fler av sina alster i en egen gemensam utställning i Konsthallen i december 2023.

Är du nöjd med informationen på sidan?