Uppdaterad 29 maj 2023
Skriv ut

"Lelle" är årets Upplands-Broare 2022

Lennart Blomqvist heter mottagaren av utmärkelsen Årets Uppland-Broare 2022. Lennart, eller "Lelle" som han kallas av de flesta, beskrivs som Kungsängens IF:s själ och hjärta med sitt stora engagemang för klubbens alla medlemmar, stora som små.

- Min morfar var med och grundade Kungsängens IF 1929 och både min pappa och jag själv har varit ordförande. Som ung spelade jag fotboll och bandy. Ja, man föddes i princip in i föreningen, säger Lennart, som numera är kassör i KIF.

Med sina 74 år skulle man kunna tänka sig att det vore skönt att trappa ned med engagemanget, men några sådana planer har inte Lennart. Varje kväll måndag till fredag, och även på helgerna när det är matcher, är han på plats på Kungsängens Idrottsplats.

- Det handlar bland annat om att ta emot och hjälpa lag till rätta med omklädningsrum och att larma på anläggningen. Och på helgerna är det mycket kring kaféet som jag ansvarar för, berättar han.

Efter mer än 70 år i föreningen har han sett tusentals ungdomar komma och gå. Några träffar han fortfarande på.

- Många bor ju på annat håll med sina familjer, men de kommer gärna hit på vintern till Kungsängen och åker skridsko på vår fina isbana. Då brukar vi heja på varandra och snacka en stund, avslutar Lennart.

Fakta om priset

Utmärkelsen Årets Upplands-Broare delas ut årligen sedan 2006. Sedan 2012 är det allmänheten som nominerar kandidater till priset. Det är kommunfullmäktiges presidium, som består av ordförande, förste vice ordförande och andre vice ordförande, som beslutar vem som ska få utmärkelsen. Priset delades ut vid kommunfullmäktiges sammanträde 15 februari.

Motivering

"Lennart Blomqvist beskrivs som Kungsängens IF:s själ och hjärta med sitt stora engagemang för klubbens alla medlemmar, stora som små och i förlängningen för hela lokalsamhället. Under flera decennier har denna person jobbat ideellt för att kommunens ungdomar ska kunna ha en aktiv fritid. Han har sett till att Kungsängens IP kunnat hålla fotbollsplaner och isbana öppet i alla väder. För sitt outtröttliga engagemang är han värd titeln Årets Upplands-Broare."

Är du nöjd med informationen på sidan?