Uppdaterad 23 april 2024
Skriv ut

Dansprofilen bjuder på show på Ekhammarscenen

Lördagen 4 maj kl 16.00 blir det dansshow på Ekhammarscenen med dansskolan Dancing Queens. Det är bland annat elever från UBG:s dansprofil som uppträder.

Under vårterminen har eleverna fokuserat på hiphop och därför kommer två hiphop koreografier att visas upp på showen den 4 maj. Men det blir också en mängd andra genrer.

– Publiken som kommer till denna dansshow kan förvänta sig en 40-minuters föreställning fylld av tvister. Vi har valt att mixa ihop alla koreografier för att skapa korta berättelser och öka intensiteten. Showen består av 14 dansnummer i stilarna Jazz, Hiphop, Contemporary och Commercial med inslag av Afrobeat och Dancehall vibes, berättar dansläraren Sara Gadd.

Dansprofilen på UBG startades läsåret 2022/2023 och har gjort flera bejublade framträdanden.

– På showen i höstas var det jazz som gällde och om man missade den showen så finns en inspelning att se som är publicerad på startsidan på Dancing Queens webbplats, berättar Sara Gadd.

Totalt kommer cirka 50 danselever medverka i dansshowen, varav 9 stycken går dansprofilen på UBG.

– Vi välkomnar alla till denna gratis föreställning och inga förhandsbokningar krävs. Insläpp öppnar kl. 15.45 och vi finns kvar efteråt för att svara på era frågor, hälsar Sara Gadd.

Här kan du se Dancing Queens: https://www.dancingqueens.se Länk till annan webbplats.

Är du nöjd med informationen på sidan?