14FEB2020

Ombyggnad fjärrvärmenätet i Bro

I Bro samhälle i Upplands-Bro kommun förses majoriteten av bostäderna med fjärrvärme. Värmenätet börjar nå sin tekniska livslängd och därför inleder E.ON nu ett större grävarbete för att förlägga nya ledningar och säkra värmeleveranserna till området.

Fjärrvärmeledningen dras även om lokalt för att på sikt möjliggöra en avveckling av panncentralen i centrum. En avveckling som nu blivit möjligt tack vare den nya kretsloppsanläggningen på Högbytorp som numera förser området med återvunnen fjärrvärme.

Arbetet i Bro centrum kommer att ske i två etapper:

I den första etappen sker grävarbetet längs gång- och cykelbanan söder om förskolan Norrgrinden fram till Norrgrindsvägen. Under grävarbetet kommer gångare och cyklister ledas om runt Norrgrindens förskola. Gräv och rörarbetet i gc-banan beräknas pågå fram till vecka 11 för att sedan återfyllas runt v.14.

I den andra etappen kommer arbetet att ske vid Centrumparkeringen mellan Råbystigen och Brostigen och kommer innebära att delar av parkeringen kommer att spärras av under arbetets gång. Det gräv och rörarbetet beräknas vara klart vecka 16 och återställas v.20

När grävarbetena är avslutade vid de båda etapperna kommer ett inkopplingsarbete att ske då varmvattenleveransen till området stängs av. Inkopplingsarbetet sker nattetid (troligtvis bara en natt) och information till boende och verksamheter kommer att gå ut i god tid. Därefter sker återfyllning, återställning och städning av området vilken beräknas slutfört v 22.

Senaste nyheterna

 • 26 FEB 2020
  Miljöföretaget Ragn-Sells bygger ut på Högbytorp i Upplands-Bro med en helt ny anläggning för behandling av flygaska från avfallsförbränning. ”Positivt att företag vill satsa här”, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (...
 • 25 FEB 2020
  Upplands-Bro Kommun överklagar Länsstyrelsens beslut att säga nej till kulvertering av Sätrabäcken i samband med byggandet av Trädgårdsstaden i Bro. Frågan tas nu upp i mark- och miljödomstolen.
 • 24 FEB 2020
  Ekhammarskolans aula var fylld till bredden när föräldrar, syskon och vänner från hela kommunen kom för att se modermålseleverna dansa och sjunga – på en rad olika språk.
 • 20 FEB 2020
  Den 11 mars, klockan 13.00-18.00, kan du lämna in ditt konstverk för att delta i Vårsalongen 2020 Konst & Hantverk. Vårsalongen är en jurybedömd konstutställning där lokala konstnärer och hantverkare ställer ut sina konstverk.
 • 19 FEB 2020
  Idag, onsdag 19 februari, håller länsstyrelsen en konferens med polis och kommuner i norra Stockholm. Ida Texell, kommundirektör i Upplands-Bro är inbjuden för att berätta om utvecklingen av kommunens brottsförebyggande arbete.
 • 17 FEB 2020
  Du som är mellan 15–17 år och folkbokförd i Upplands-Bro kommun är välkommen att söka feriejobb hos kommunen. Du måste skicka in din ansökan senast 29 februari.
 • 10 FEB 2020
  Upplands-Bro kommun växer och snart är vi uppe i 30 000 invånare i kommunen. Det firar vi med en tävling!
 • 10 FEB 2020
  Snart är det sportlov. I årets sportlovsprogram finns sportlovsbio, musikproduktion i studio, hästskötsel, värmekameraexperiment, bågskytte, träning, teater, teaterskola och aktiviteter på fritidsgårdarna och i simhallen. Ha så roligt...
 • 6 FEB 2020
  I kommunens nya Trygghetscenter i Bro samlas flera aktörer under ett tak. Det ska öka samarbetet och förbättra trygghetsarbetet. Närheten till medborgarna ökar när Upplands-Broare nu enkelt kan ta kontakt med kommun, polis, räddningstjänst,...