16OKT2018

Amnesti för explosiva varor

Mellan den 15 oktober 2018 och 11 januari 2019 gäller amnesti för inlämning av explosiva varor i Sverige. Amnestin innebär att du som privatperson som innehar en explosiv vara utan tillstånd kan lämna in den till polisen utan att riskera någon påföljd.

Förutsättningen är att du frivilligt hör av dig till Polismyndigheten som i sin tur hämtar varan. Det är viktigt att hämtning sker, du ska inte själv transportera och lämna in varan.

Exempel på varor som omfattas av amnestin är handgranater, tändmedel, krut och så kallade bengaler.

Har du utan tillstånd en explosiv vara som du vill lämna in? Ring Polismyndigheten på 114 14. Du har rätt att vara anonym.

Här kan du läsa mer om amnestin för explosiva varor:
https://polisen.se/aktuellt/amnesti/

 

Senaste nyheterna

 • 19 NOV 2018
  För att öppna upp och göra Finnstaskogen ljusare och mer tillgänglig kommer kommunen att röja upp och fälla träd i skogen.
 • 19 NOV 2018
  Nyfiken på vad din egen kommun har att erbjuda? Hoppa på kommunens fortsatta guidade turistbuss och upplev kommunens sevärdheter och smultronställen på ett nytt och annorlunda sätt. I december anordnar vi bussturer med jultema!
 • 16 NOV 2018
  Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu står lokalerna, som möjliggör en större verksamhet, klara. Verksamheten har nu flyttat in i de ändamålsenliga lokaler i Solle...
 • 15 NOV 2018
  Varje vecka får de boende på Norrgården i Bro besök av trubaduren Visman, som spelar och sjunger tillsammans med de äldre. Alltifrån lugna visor till låtar med högre tempo som uppmuntrar till dans.
 • 14 NOV 2018
  Vi erbjuder många yrkesutbildningar inom bristyrken som blandar klassrumsundervisning med praktik. Flera yrkesutbildningar finns även att läsa som lärling eller på distans.
 • 13 NOV 2018
  Vill du stödja förenings- och näringslivet samtidigt som du får tillgång till en mängd rabatter hos företag i kommunen? Då kan Guldhäftet vara något för dig.
 • 8 NOV 2018
  Förrförra veckan uppmärksammades 50-årsjubileumet av Komvux på Stockholm Waterfront. På scenen stod bland annat Rafif Makboul, integrationschef och Tomas Stens, chef för centrum för vuxenutbildning, arbetsmarknad och näringsliv, för...
 • 8 NOV 2018
  Lördagen den 10 november kan du kostnadsfritt lämna ditt farliga avfall och din småelektronik till en särskild insamlingsbil i både Bro, Tibble och Kungsängen.
 • 31 OKT 2018
  Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon...