RSS Upplands-Bro

Text

 • 2018-12-21
  Upplands-Bro kommun söker fler familjehem.
  Sökes: Familjer med tid och hjärta!

  Att vara familjehem betyder att man öppnar sitt hem för ett eller flera barn som av någon anledning inte kan bo tillsammans med sina föräldrar. Det innebär att man hjälper ett barn som kanske haft en tuff start i livet, att ta ansvar för att barnet får sina grundläggande behov uppfyllda och vara en god vuxen förebild. Vad som krävs? Vilja, mod och ett stort hjärta.
  Läs mer
 • 2018-12-20
  Bianca Lindvall
  Finstämt när Kultur- och miljöstipendier delades ut
  Varje år delar Upplands-Bro kommun ut ett antal kultur- och miljöstipendier. Bland årets stipendiater hittar vi bland annat en stark scenpersonlighet, en engagerad konstnär och en ­inspirerande naturfotograf. Stipendierna delades ut under kommunfullmäktiges möte den 19 december.
  Läs mer
 • 2018-12-20

  Budgeten för 2019 antagen
  Under kommunfullmäktiges sammanträde, onsdagen den 19 december, beslutade kommunfullmäktige att godkänna Alliansens budget för 2019.
  Läs mer
 • 2018-12-20

  Producenter istället för konsumenter – förskolebarn skapar med digitala verktyg
  De senaste åren har användningen av digitala verktyg ökat inom förskolorna i kommunen såväl som i landet. I syfte att göra förskolans undervisning mer tillgänglig för alla barn och även att förbereda inför det digitaliseringsuppdrag som kommer i den reviderade läroplanen för förskolan, som träder i kraft 2019.
  Läs mer
 • 2018-12-20
  Mirjam Brocknäs, enhetschef för förebyggande enheten, samtalar med drottning Silva under en föreläsning om demenssjukdom.
  Silviasystrar ökar demenssjukas livskvalitet
  160 000 människor i Sverige lider av en demenssjukdom. Till år 2050 beräknas antalet drabbade ha fördubblats. Att bemöta personer med demenssjukdom ställer höga krav på förståelse och kunskap om sjukdomstillståndet. På dagverksamheten på Kvistaberg finns två specialistutbildade undersköterskor, så kallade Silviasystrar, anställda som stöttar såväl demenssjuka, anhöriga och övriga medarbetare inom äldreomsorgen, kring frågor om bemötande och acceptans.
  Läs mer
 • 2018-12-19
  Förändringar för Norrgrindens förskola

  Under den senaste tiden har Norrgrindens förskola undersökts för att utreda hur förskolebyggnaden fungerar och hur den kan renoveras för att tillse att den är i bästa tänkbara skick för barnens lärande.

  Läs mer
 • 2018-12-19

  Topplacering för kommunen i service och bemötande
  Varje år undersöker Sveriges kommuner och landsting (SKL) servicenivån bland Sveriges kommuner när det kommer till hantering av telefoni- och e-postkontakt med invånare. I årets undersökning hamnar Upplands-Bro kommun på plats 14 av 150 undersökta kommuner.
  Läs mer
 • 2018-12-19

  Marcus Nybom blir ny näringslivschef
  I slutet av mars börjar Marcus Nybom som ny näringslivschef i Upplands-Bro kommun. Marcus har tidigare jobbat inom näringslivsstaben i kommunen, och han ser fram emot att påbörja sin nya tjänst.
  Läs mer
 • 2018-12-12
  Alliansen i Upplands-Bro
  Pressmeddelande: Alliansen i Upplands-Bro presenterar 2019 års budgetförslag
  Valresultatet i Upplands-Bro gav inget block egen majoritet. M, L, KD och C beslutade om ett samarbete som största politiska block i Kommunfullmäktige och denna verksamhetsplan är utgångspunkten för den politiska viljeinriktningen från Alliansen.
  Läs mer
 • 2018-12-10
  Internationella volontärdagen 2018.
  Volontärdagen 2018

  I december arrangerades Internationella volontärdagen i Upplands-Bro kommun.
  Läs mer
 • 2018-12-10
  Foto: Dansgrupp.
  Kulturskolan 60 år
  I Lördags firade Kulturskolan att de funnits i 60 år med en Jubileumsföreställning i Ekhammarskolans aula.
  Läs mer
 • 2018-12-07
  Julpynt skapat av boende på Norrgården
  Julmarknader på kommunens vård- och omsorgsboenden

  Under början av december arrangerades julmarknader på Kungsgården i Kungsängen och Norrgården i Bro, där även Allégården fanns representerade. På marknaderna såldes bland annat julpynt, kakor och konst.
  Läs mer
 • 2018-11-27
  Handbollsprofilen startar till höstterminen 2019.
  Upplands-Brogymnasiet startar Idrottsprofil - handboll
  Från och med höstterminen 2019 kommer idrottsprofil - handboll att erbjudas på UBG. Inom Idrottsprofilen får eleverna möjlighet att utveckla sin idrottsliga talang inom just sin idrott. Idrottsprofil - handboll startar direkt i årskurs 1 och är valbar för elever som söker till programmen Barn- och fritid, Ekonomi, Estet, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Teknik.
  Läs mer
 • 2018-11-26

  Charlie Söderberg inspirerade företagare på Jakobsbergs Folkhögskola
  För fjärde året i rad bjöd Upplands-Bro kommun på en halvdag med Mitt Företag Stockholm Nord den 15 november där man som företagare i kommunen fick inspiration, kunskap och möjlighet att nätverka med företagare från Håbo och Järfälla. Nassim Nyholm och Nina Rönnberg fanns representerade från Upplands-Bro kommuns näringslivsstab, och hade sin egen utställning samt svarade på företagares frågor och funderingar.
  Läs mer
 • 2018-11-19

  Finnstaskogen ska bli ljusare och mer tillgänglig
  För att öppna upp och göra Finnstaskogen ljusare och mer tillgänglig kommer kommunen att röja upp och fälla träd i skogen.
  Läs mer
 • 2018-11-16
  Samtalsrummen på Barnahus är utrustade med leksaker och har varma färger på väggarna.
  Barnhus Stockholm Nord invigt
  Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu står lokalerna, som möjliggör en större verksamhet, klara. Verksamheten har nu flyttat in i de ändamålsenliga lokaler i Sollentuna.

  Läs mer
 • 2018-11-15
  Trubadur Visman spelar på Norrgården.
  Trubadur och dans på Norrgården
  Varje vecka får de boende på Norrgården i Bro besök av trubaduren Visman, som spelar och sjunger tillsammans med de äldre. Alltifrån lugna visor till låtar med högre tempo som uppmuntrar till dans.
  Läs mer
 • 2018-11-13

  Stöd förenings- och näringslivet genom att köpa Guldhäftet
  Vill du stödja förenings- och näringslivet samtidigt som du får tillgång till en mängd rabatter hos företag i kommunen? Då kan Guldhäftet vara något för dig.
  Läs mer
 • 2018-11-08

  Enkla och kreativa lösningar ger resultat i integrationsarbete
  Förrförra veckan uppmärksammades 50-årsjubileumet av Komvux på Stockholm Waterfront. På scenen stod bland annat Rafif Makboul, integrationschef och Tomas Stens, chef för centrum för vuxenutbildning, arbetsmarknad och näringsliv, för att berätta om kommunens integrationsarbete.
  Läs mer
 • 2018-10-31
  Lasse Åberg på Åbergs museum.
  Lasse Åberg visar upp hela vidden av sitt skapande
  Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon i Bålsta tog han sig själv tid att berätta öppenhjärtigt om sin relation till konsten, Stig Helmer och Walt Disney.
  Läs mer
 • 2018-10-30
  En smörkniv sandpappras omsorgsfullt.
  Snickeriglädje för boende på Kungsgården

  Varje fredag besöker några av de boende på Kungsgården Snickeriet i Bro. Där tillbringas eftermiddagen med att snickra och förbereda produkter som ska säljas på Kungsgårdens julmarknad.

  Läs mer
 • 2018-10-29

  Ungdomar diplomerades i hopp, inkludering och trygghet
  Efter tre intensiva månader tog 27 ungdomar inom Fryshusets verksamhet H.I.T emot diplom för en väl genomförd juniorutbildning. H.I.T står för hopp, inkludering och trygghet och är ett projekt med syfte att få unga att upptäcka och utveckla sina drivkrafter.
  Läs mer
 • 2018-10-29

  Konjunkturprognos i fokus under näringslivslunch
  Tillväxten i världen ökar. Samtidigt råder ett oklart politiskt läge med Brexit och handelskrig vid horisonten. Det motsattsförhållandet stod i fokus när Lena Fahlén, ställföreträdande chef för ekonomisk analys, på Handelsbanken gästade kommunens näringslivslunch den 25 oktober.
  Läs mer
 • 2018-10-19

  De blev valda till kommunfullmäktiges presidium och kommunstyrelsen
  Under gårdagens fullmäktigemöte stod det klart att Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna tar över styret i kommunen. Under mötet valdes också kommunfullmäktiges presidium och ledamöter till kommunstyrelsen.
  Läs mer
 • 2018-10-18

  Pressmeddelande från Allianspartierna i Upplands-Bro: Allianspartierna tar över styret av Upplands-Bro
  Allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har tagit över styret av Upplands-Bro och kommer att leda kommunen de kommande åren.
  Läs mer
 • 2018-10-17

  Helena blir ny socialchef i kommunen
  Helena Åhman, så heter Upplands-Bro kommuns nya socialchef. Helena kommer senast från en tjänst som avdelningschef för socialtjänstavdelningen på Kungsholmens stadsdelsförvaltning i Stockholms stad.
  Läs mer
 • 2018-10-09

  Språk med barn på öppna förskolan
  Vill du lära dig prata svenska eller vill du lära ut svenska?
  Läs mer
 • 2018-10-04
  Fotboll på Kungsängens IP.
  Pressmeddelande: Kommunen satsade över 11 miljoner på föreningar i Upplands-Bro 2017
  Under 2017 satsade Upplands-Bro kommun 11,4 miljoner kronor på totalt 87 föreningar och organisationer, dels i form av kontanta bidrag och dels i form av olika typer av lokalsubventioner. Kommunen har ett aktivt föreningsliv som utgör en omfattande del av kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde. För att underlätta för föreningarna ska nu förslag på nya reviderade bidragsregler tas fram.
  Läs mer
 • 2018-09-28
  Röstkort valet 2018.
  Resultat i kommunvalet
  Alla rösterna är räknade och mandaten i kommunfullmäktige har fördelats. Framöver ska nya ledamöter och ersättare utses. Kommunstyrelsen och dess ordförande ska också väljas.
  Läs mer
 • 2018-09-27

  Har du en projektidé? Så här söker du pengar!
  Har ni en projektidé? Vill ni utveckla ert lokalsamhälle till en bättre plats att bo, leva, arbeta och driva företag på? Då kan Leader vara rätt för er. Det går att göra nästan ”vad som helst” med stöd av Leader!
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp