RSS Upplands-Bro

Text • Upplands-Bro - värderas högt som plats att bo och leva på
  Upplands-Bro kommun är en mycket bra plats att bo och leva på. Det uppger hela 89 procent av de kommuninvånare som svarat på Statistiska Centralbyråns (SCB) Medborgarundersökning 2021. En majoritet, 75 procent, tycker att kommunen sköter sina olika verksamheter på ett bra sätt och 86 procent uppger att de fått ett mycket bra/bra bemötande i sin senaste kontakt med tjänstepersoner.
  Läs mer


 • Öråkers först ut att Boka en upphandlare
  Martina Lindgren, Öråkers gård var först ut att nappa på Upplands-Bro kommuns e-tjänst Boka en upphandlare. Hon träffade Mattias Wiberg, upphandlingschef och Anna Tängdén, upphandlare, och fick vet mer om hur upphandlingar ofta är uppbyggda, hur de går till och litet om vad det innebär att lämna anbud.
  Läs mer


 • Upplands-Bro utvecklar medarbetarskapet och invånarservice

  Upplands-Bro kommun inledde under hösten ett samarbete med Suntarbetsliv. Suntarbetsliv är ett samverkansprojekt med Sveriges kommuner och regioner (SKR) samt kommunala företagens arbetsgivarorganisation Sobona. Målet med samarbetet är att uppmärksamma och utveckla de positiva inslagen på arbetet och därigenom öka arbetsglädjen.
  Läs mer

 • En man med vitt skägg.
  Jultomten gästar kommunens podd Bättre Tillsammans
  För många i Upplands-Bro är Åke Holm ett känt ansikte, inte minst för att han ofta dyker upp i form av självaste tomten runt jul.
  I kommunens podd Bättre Tillsammans berättar han om sitt sociala engagemang, som inte är begränsat till den 24 december

  Läs mer

 • Kontaktcenter tio-i-topp i KKIK 2021
  Kontaktcenter i Upplands-Bro kommun – topp-tio i Sverige
  Kontaktcenter i Upplands-Bro kommun klättrar fem placeringar i Kommunens Kvalitet i Korthet, KKIK, och är nu topp-tio i Sverige. Kontaktcenter svarar i mycket hög grad på de frågor som inkommer, utan att behöva koppla samtal vidare till annan handläggare.
  Läs mer

 • Fyra personer på rad
  God jul önskar Alliansen
  Den styrande Alliansen i Upplands-Bro, bestående av Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Moderaterna, önskar alla kommuninvånare en god jul och ett gott nytt år!
  Läs mer

 • Fyrverkerier på svartnatt himmel
  Fyrverkerier under nyår – detta gäller
  På nyårsafton, den 31 december, får du som är minst 18 år skjuta fyrverkerier i Upplands-Bro kommun från klockan 15.00 fram till klockan 03.00 nästföljande dag.
  Läs mer

 • Tre män och en kvinna framför en väg.
  Nu är Granhammarsvägen invigd
  Efter ett och ett halvt år är omvandlingen av Granhammarsvägen klar, en av kommunens mest trafikerade vägar. På måndagen 20 december nyinvigdes vägen officiellt av kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos.
  Läs mer


 • Mark- och miljödomstolen upphäver tidigare beslut om Lindormsnäs
  Mark- och miljödomstolen upphäver både Upplands-Bro kommuns och Länsstyrelsens tidigare beslut om Lindormsnäs. Samtidigt hänvisar man tillbaka ärendet till kommunen för ny handläggning.
  Läs mer


 • Så stöttar Upplands-Bro de lokala företagen i pandemin
  Under fredagen meddelade regeringen att det så kallade omställningsstödet och omsättningsstödet kommer att införas retroaktivt för enskilda näringsidkare från 1 december. Detta med anledning av den pågående pandemin.
  Läs mer


 • Upplands-Bro kommun sjunde bäst i länet i företagstillväxt 2021
  Upplands-Bro kommun tar en sjundeplats i årets Bästa Tillväxt, i Stockholms län. Utmärkelsen delas ut för att uppmärksamma var företagen växer allra bäst. Bästa Tillväxt baseras på störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst under året.
  Läs mer

 • Bild på två gårdar och personer som fått stipendium
  Här är årets kultur- och miljöstipendiater i Upplands-Bro
  Hantverk och tradition stod i fokus när årets kultur- och miljöstipendier delades ut på årets sista sammanträde i kommunfullmäktige den 15 december 2021.
  Läs mer


 • Samverkansöverenskommelse mellan Upplands-Bro och polisen Järfälla/Upplands-Bro
  Upplands-Bro kommun och polisen i lokalpolisområdet Järfälla/Upplands-Bro har tecknat en gemensam överenskommelse för ökad trygghet och säkerhet, för ett hållbart Upplands-Bro. Målet är att brottsligheten ska minska och tryggheten ska öka.
  Läs mer


 • Upplands-Bro kommun i satsning för att minska grovt våld i närsamhället
   Upplands-Bro kommun tar under 2022 nya steg för att bidra till att minska det grova våldet i närsamhället. Metoden, som kallas för Group Violence Intervention (GVI), bygger på att samhället riktar sina insatser direkt mot det fåtal individer och grupper som det grova våldet kan kopplas till.
  Läs mer


 • Upplands-Bro kommun inför vaccinationskrav vid nyanställning i omsorgsnära verksamhet
  Under onsdagen fattade kommunstyrelsens ordförande, äldre- och omsorgsnämndens ordförande samt socialnämndens ordförande beslut om att krav på vaccination mot covid-19 ska omfatta samtlig personal som nyanställs i kommunens omsorgsnära verksamheter.
  Läs mer

 • Kollage av flera vinterbilder.
  Mycket skoj att göra på hemmaplan i vinter
  Stannar du hemma i jul och vinter? Här finns mycket att hitta på! På kommunens webb hittar du allt du behöver för en skön vinter i Upplands-Bro.
  Läs mer


 • Starkt gensvar och stort engagemang på Företagarenkäten i Upplands-Bro kommun
  Gensvaret på den tillväxt- och utvecklingsenkät som kommunen tillsammans med Företagarna skickade ut under oktober har varit starkt. – Hela 62 procent av de 71 företagen som har svarat säger att de vill ha ett samarbete med skola och arbetsmarknad, säger Katarina Barter, näringslivschef i Upplands-Bro kommun.
  Läs mer

 • En fotboll på fotbollsplan.
  Årets Jämställdhetsbonus till Bro IK
  En satsning för att locka fler tjejer till klubben och ett långsiktigt arbete med ungt ledarskap. Det ledde till att kultur- och fritidsnämnden nu har beslutat att ge årets Jämställdhetsbonus till fotbollsklubben Bro IK.
  Läs mer


 • Ökat antal av åldringsbrott via telefon – var vaksam
  Upplands-Bro kommun och lokalpolisen i Järfälla/Upplands-Bro går nu ut med en uppmaning till äldre att vara vaksamma vid telefonsamtal från personer som uppger sig vara från bank, telekomföretag eller annan samhällsviktig aktör. Polisen har under hösten fått in ett flertal anmälningar gällande åldringsbrott.
  Läs mer


 • Upplands-Broborna mycket nöjda med livet – och tryggheten har ökat
  Hela 89,7 procent av Upplands-Bro-borna är mycket eller ganska nöjda med livet generellt. Högt skattat är närheten till naturområden på gångavstånd och 85,2 procent anger att de trivs med sitt boende. Dessutom anger Upplands-Broborna att de är tryggare idag, både dag- och kvällstid, än de var 2019. Det visar Länsstyrelsen i Stockholms medborgarundersökning för 2021.
  Läs mer

 • Beatrice Porshage Näringslivsutvecklare
  Beatrice Porshage – ny näringslivsutvecklare i Upplands-Bro kommun
  Den 1 december började Beatrice Porshage som näringslivsutvecklare i Upplands-Bro kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som rådgivare gentemot privat- och företagskunder på Handelsbanken i Upplands-Bro och bor i Kungsängen.– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med att utveckla kommunen tillsammans med näringslivet, säger Beatrice Porshage.
  Läs mer

 • Machofabriken interaktiv jämställdhetsutbildning Upplands-Bro skola fritids fältare
  Machofabriken – ett interaktivt jämställdhetsarbete om normer, för unga
  Föreställningar och normer kring manlighet är grunden för utbildningen Machofabriken. Idag deltog medarbetare från skola, fritids och fältarna i Upplands-Bro kommun, i en heldagsintroduktion i det praktiska arbetet för jämställdhet och mot våld, tillsammans med unga. Fokus ligger på normer för manlighet, och hur det påverkar oss alla.
  Läs mer


 • Kampsport på Kvistaberg

  Koordination, balans, fokus och uthållighet. Det fick de personer som har sin dagverksamhet på Kvistaberg prova på när kampsportinstruktören Jonas Fröjd gjorde ett besök.

  Läs mer

 • Två personer med blommor och diplom i famnen
  Duo prisas för rådigt ingripande vid brand
  Det kunde ha blivit en storbrand i sporthallen vid Upplands-Brogymnasiet den 12 oktober, men Susanne Lindqvist och Anna Stegius ingrep och lyckades släcka elden. I dag prisades de av brandkåren för sina insatser.
  Läs mer


 • Rapport från kommunstyrelsemötet 1 december
  Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) sammanfattar de viktigaste besluten på det senaste kommunstyrelsemötet.
  Läs mer

 • Skiss över ett torg med uteservering. En man och och barn.
  Kommunstyrelsen säger ja till utveckling i Brunna
  Kommunstyrelsen sa den 1 december ja till en ny detaljplan för centrala Brunna. Här planeras för bostäder, skola, förskola och service. Planen väntas nu tas upp på kommunfullmäktiges sammanträde den 15 december.
  Läs mer


 • Sagornas rum har öppnat för barnen
  I lördags invigdes det efterlängtade Sagornas rum i Brohusets bibliotek. Ett rum som ska inspirera barns läsintresse och där konstnärerna Leif och Wille Högström tillsammans med illustratören Sven Nordqvist, pappa till de älskade barnboksfigurerna Pettson och Findus, har skapat den fantasifulla inredningen.
  Läs mer

 • Tre personer håller i en stor pensel och pratar i mikrofon
  Upplands-Bro satsar på offentlig konst i festivalen Wall Street Stockholm 2022
  Upplands-Bro kommun deltar i projektet Wall Street Stockholm. Med målet att genomföra Europas största festival för modern offentlig konst i Stockholmsregionen kommer stadsmiljön att fyllas med konst under 2022. Tre Stockholmskommuner är med i Wall Street Stockholm 2022: Upplands-Bro, Stockholms stad och Nacka.
  Läs mer

 • Festsal med människor vid långbord
  Högtidligt och festligt firande av nya medborgare i Upplands-Bro kommun
  Torsdagen den 25 november hölls medborgarskapsceremoni i Upplands-Bro. Vid ceremonin välkomnas de kommuninvånare som blivit svenska medborgare under 2019.
  Läs mer


 • Boka in en upphandlare på Upplands-Bro kommun
  Vill du veta mer om offentlig upphandling? Har du frågor om begränsningar och möjligheter med offentlig upphandling eller har du specifika frågor om hur offentlig upphandling sker i Upplands-Bro kommun?
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp