RSS Upplands-Bro

Text

 • 2018-12-13
  Julbuffé på Lejondals Slott
  Julmingel för kommunens företagare
  Näringslivet i kommunen har klättrat från plats 30 till 16, av 290 kommuner. Det och mycket annat hyllades under Näringslivsminglet på Lejondals Slott den 12 december.
  Läs mer
 • 2018-12-12
  Alliansen i Upplands-Bro
  Pressmeddelande: Alliansen i Upplands-Bro presenterar 2019 års budgetförslag
  Valresultatet i Upplands-Bro gav inget block egen majoritet. M, L, KD och C beslutade om ett samarbete som största politiska block i Kommunfullmäktige och denna verksamhetsplan är utgångspunkten för den politiska viljeinriktningen från Alliansen.
  Läs mer
 • 2018-12-10
  Internationella volontärdagen 2018.
  Volontärdagen 2018

  I december arrangerades Internationella volontärdagen i Upplands-Bro kommun.
  Läs mer
 • 2018-12-10
  Julpynt skapat av boende på Norrgården
  Julmarknader på kommunens vård- och omsorgsboenden

  Under början av december arrangerades julmarknader på Kungsgården i Kungsängen och Norrgården i Bro, där även Allégården fanns representerade. På marknaderna såldes bland annat julpynt, kakor och konst.
  Läs mer
 • 2018-12-10
  Foto: Dansgrupp.
  Kulturskolan 60 år
  I Lördags firade Kulturskolan att de funnits i 60 år med en Jubileumsföreställning i Ekhammarskolans aula.
  Läs mer
 • 2018-12-10

  Malin och Steven är kommunens nya Brobyggare
  Steven Kiabi och Malin Grentzelius - så heter kommunens nyanställda Brobyggare. Brobyggarna är ett tvåårigt projekt med syfte att fånga upp Upplands-Brobornas åsikter och idéer, öka samverkan och driva konkreta trygghetsskapande projekt.
  Läs mer
 • 2018-12-05

  Vill du jobba som röstmottagare i EU-valet?
  Den 26 maj 2019 är det val till Europaparlamentet (EU). Nu söker vi dig som vill jobba som röstmottagare under själva valdagen, eller under förtidsröstningen, som pågår mellan 8 maj och den 26 maj 2019.
  Läs mer
 • 2018-12-05

  Här kan du lämna din julgran för upphämtning
  Den 8 -13 januari kan du lämna din julgran på särskilda upphämtningsplatser i kommunen. Du kan också lämna granen på någon av kommunens kretsloppscentraler.
  Läs mer
 • 2018-11-27
  Handbollsprofilen startar till höstterminen 2019.
  Upplands-Brogymnasiet startar Idrottsprofil - handboll
  Från och med höstterminen 2019 kommer idrottsprofil - handboll att erbjudas på UBG. Inom Idrottsprofilen får eleverna möjlighet att utveckla sin idrottsliga talang inom just sin idrott. Idrottsprofil - handboll startar direkt i årskurs 1 och är valbar för elever som söker till programmen Barn- och fritid, Ekonomi, Estet, Naturvetenskap, Samhällsvetenskap och Teknik.
  Läs mer
 • 2018-11-27
  Skridskoåkare på isen.
  Isbanan öppnar för säsongen på Kungsängens IP
  Vintern är här på riktigt! På onsdag den 28 november öppnar isbanan på Kungsängens IP för allmänheten klockan 15.00. Läs mer om öppettider och hur du hittar till Kungsängens idrottsplats på: www.upplands-bro.se/is
  Läs mer
 • 2018-11-26

  Charlie Söderberg inspirerade företagare på Jakobsbergs Folkhögskola
  För fjärde året i rad bjöd Upplands-Bro kommun på en halvdag med Mitt Företag Stockholm Nord den 15 november där man som företagare i kommunen fick inspiration, kunskap och möjlighet att nätverka med företagare från Håbo och Järfälla. Nassim Nyholm och Nina Rönnberg fanns representerade från Upplands-Bro kommuns näringslivsstab, och hade sin egen utställning samt svarade på företagares frågor och funderingar.
  Läs mer
 • 2018-11-19

  Finnstaskogen ska bli ljusare och mer tillgänglig
  För att öppna upp och göra Finnstaskogen ljusare och mer tillgänglig kommer kommunen att röja upp och fälla träd i skogen.
  Läs mer
 • 2018-11-19

  Turista i din egen kommun (jultema)!
  Nyfiken på vad din egen kommun har att erbjuda? Hoppa på kommunens fortsatta guidade turistbuss och upplev kommunens sevärdheter och smultronställen på ett nytt och annorlunda sätt. I december anordnar vi bussturer med jultema!
  Läs mer
 • 2018-11-19

  Ansök till Yrkesförarutbildningen
  Yrkesförarutbildningen är en yrkesutbildning på gymnasienivå som ger dig kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som yrkesförare inom godstrafik.
  Läs mer
 • 2018-11-16
  Samtalsrummen på Barnahus är utrustade med leksaker och har varma färger på väggarna.
  Barnhus Stockholm Nord invigt
  Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu står lokalerna, som möjliggör en större verksamhet, klara. Verksamheten har nu flyttat in i de ändamålsenliga lokaler i Sollentuna.

  Läs mer
 • 2018-11-15
  Trubadur Visman spelar på Norrgården.
  Trubadur och dans på Norrgården
  Varje vecka får de boende på Norrgården i Bro besök av trubaduren Visman, som spelar och sjunger tillsammans med de äldre. Alltifrån lugna visor till låtar med högre tempo som uppmuntrar till dans.
  Läs mer
 • 2018-11-14

  Sök en yrkesutbildning som leder till jobb
  Vi erbjuder många yrkesutbildningar inom bristyrken som blandar klassrumsundervisning med praktik. Flera yrkesutbildningar finns även att läsa som lärling eller på distans.
  Läs mer
 • 2018-11-13

  Stöd förenings- och näringslivet genom att köpa Guldhäftet
  Vill du stödja förenings- och näringslivet samtidigt som du får tillgång till en mängd rabatter hos företag i kommunen? Då kan Guldhäftet vara något för dig.
  Läs mer
 • 2018-11-08

  Enkla och kreativa lösningar ger resultat i integrationsarbete
  Förrförra veckan uppmärksammades 50-årsjubileumet av Komvux på Stockholm Waterfront. På scenen stod bland annat Rafif Makboul, integrationschef och Tomas Stens, chef för centrum för vuxenutbildning, arbetsmarknad och näringsliv, för att berätta om kommunens integrationsarbete.
  Läs mer
 • 2018-11-08

  Mobil insamling av farligt avfall och småelektronik
  Lördagen den 10 november kan du kostnadsfritt lämna ditt farliga avfall och din småelektronik till en särskild insamlingsbil i både Bro, Tibble och Kungsängen.
  Läs mer
 • 2018-10-31
  Lasse Åberg på Åbergs museum.
  Lasse Åberg visar upp hela vidden av sitt skapande
  Höstens stora namn i Kulturhuset stavas Lasse Åberg. Med bland annat grafikutställning, jazzkonsert och Disneyföredrag på programmet erbjuds många tillfällen att möta hela bredden av vår folkkäre multikonstnärs skapande. En kylig höstmorgon i Bålsta tog han sig själv tid att berätta öppenhjärtigt om sin relation till konsten, Stig Helmer och Walt Disney.
  Läs mer
 • 2018-10-30
  En smörkniv sandpappras omsorgsfullt.
  Snickeriglädje för boende på Kungsgården

  Varje fredag besöker några av de boende på Kungsgården Snickeriet i Bro. Där tillbringas eftermiddagen med att snickra och förbereda produkter som ska säljas på Kungsgårdens julmarknad.

  Läs mer
 • 2018-10-29

  Ungdomar diplomerades i hopp, inkludering och trygghet
  Efter tre intensiva månader tog 27 ungdomar inom Fryshusets verksamhet H.I.T emot diplom för en väl genomförd juniorutbildning. H.I.T står för hopp, inkludering och trygghet och är ett projekt med syfte att få unga att upptäcka och utveckla sina drivkrafter.
  Läs mer
 • 2018-10-29
  Karta över Lillsjöbadet.
  Nu kan du tycka till om Lillsjöbadets framtid
  Vi vill gärna ha dina synpunkter och idéer gällande Lillsjöbadet och återuppbyggnaden av serveringen. I våras brann byggnaden vid badet ner och nu har Kultur- och fritidskontoret fått i uppdrag att utreda möjligheterna för återuppbyggnad och utveckling av friluftsgården. Fram till den 31 december kan du komma med förslag i vår enkätundersökning.
  Läs mer
 • 2018-10-29

  Konjunkturprognos i fokus under näringslivslunch
  Tillväxten i världen ökar. Samtidigt råder ett oklart politiskt läge med Brexit och handelskrig vid horisonten. Det motsattsförhållandet stod i fokus när Lena Fahlén, ställföreträdande chef för ekonomisk analys, på Handelsbanken gästade kommunens näringslivslunch den 25 oktober.
  Läs mer
 • 2018-10-22

  Ansök till trafiklärarutbildningen
  Sista ansökningsdag, och sista dag att komplettera sin ansökan, är söndag 25 november. Efter utbildningen kan du arbeta som trafiklärare på trafikskola. Utbildningen är på Yrkeshögskolenivå och genomförs i samarbete med branschens företag.
  Läs mer
 • 2018-10-19

  De blev valda till kommunfullmäktiges presidium och kommunstyrelsen
  Under gårdagens fullmäktigemöte stod det klart att Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna tar över styret i kommunen. Under mötet valdes också kommunfullmäktiges presidium och ledamöter till kommunstyrelsen.
  Läs mer
 • 2018-10-18

  Pressmeddelande från Allianspartierna i Upplands-Bro: Allianspartierna tar över styret av Upplands-Bro
  Allianspartierna Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna har tagit över styret av Upplands-Bro och kommer att leda kommunen de kommande åren.
  Läs mer
 • 2018-10-17

  Följ kommunfullmäktiges möte direkt via kommunens webb-tv
  Idag, onsdagen den 17 oktober klockan 18.30, sammanträder kommunfullmäktige i kommunhuset i Kungsängen. Du kan följa mötet direkt via kommunens webb-tv.
  Läs mer
 • 2018-10-17

  Helena blir ny socialchef i kommunen
  Helena Åhman, så heter Upplands-Bro kommuns nya socialchef. Helena kommer senast från en tjänst som avdelningschef för socialtjänstavdelningen på Kungsholmens stadsdelsförvaltning i Stockholms stad.
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)