RSS Upplands-Bro

Text • Ny skola och förskola formellt invigd i Bro Mälarstad

  Vid höstterminens start öppnade Jensen Bro Mälarstrand dörrarna för elever. Med anledning av de restriktioner som funnits kopplat till pandemin hölls den formella invigningen i mitten av oktober.

  Läs mer


 • Skrivarverkstad för företag som vill söka stöd för att minska sin klimatpåverkan
  Har du en idé om en fysisk investering för att minska ditt företags klimatpåverkan? Då kan du söka pengar från Klimatklivet. Stödet från Klimatklivet har oftast rört sig om 40 - 60 % av investeringskostnaderna.
  Läs mer


 • Gemensamt ansvar för att bryta kränkande språkbruk i skolan
  Vikten av att arbeta tillsammans - skola och vårdnadshavare, och att gemensamt stå upp för att aldrig tolerera ett kränkande språkbruk. Det var metoden som Maria Ohlin, lärare på Bergaskolan i Upplands-Bro kommun, och hennes kolleger använde för att bryta den negativa trenden med kränkande språk mellan eleverna.
  Läs mer


 • Kommunen lanserar portal om digitalisering
  Under fredagen lanseras en ny digitaliseringsportal på kommunens webbplats. Här kan du läsa mer hur kommunens digitala tjänster kan underlätta för dig som invånare och om det arbete med digitalisering och utveckling som kommunen gjort de senaste åren.
  Läs mer


 • Digitala verktyg i förskolan – en självklarhet för barnen
  Att använda digitala verktygen är en naturlig och självklar del av vardagen för de allra flesta barn idag. Digitala verktyg kan användas för att göra undervisning i förskolor och skolor mer tillgänglig för alla barn och stärka barnens inlärning när de används som komplement till den ordinarie undervisningen.
  Läs mer


 • Tät samverkan med kommun och polis för att hantera skadegörelse
  Natten till tisdagen krossades fönsterrutor i Faruk Yildiz grillbar, i Bro centrum. Natten till onsdagen upprepades händelsen. Totalt är tre fönsterrutor förstörda på butikslokalen han flyttade in i för sex veckor sedan. -Jag har polisanmält, det måste man göra, säger Faruk Yildiz.
  Läs mer

 • Färgglada boxar. Illustration av de globala målen för hållbarhet, Agenda 2030.
  Åtta år kvar – så jobbar kommunen med globala Agendan för hållbarhet
  Arbetet för ett hållbart Upplands-Bro pågår ständigt i kommunen och ansvaret för att detta sker är lika fördelat på chefer, medarbetare och stödfunktioner.
  – Arbetet är allas vårt ansvar, säger Fredrik Kjos (M), kommunstyrelsens ordförande. Vi har gjort en rad insatser för såväl social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet – och det arbetet fortsätter med full kraft.

  Läs mer

 • Kommunhusets fasad.
  Kommunfullmäktige
  13 oktober 2021 klockan 18:30 – se direktsändning från mötet

  Onsdag 13 oktober klockan 18:30 sammanträder kommunfullmäktige. Mötet direktsänds i kommunens webb-TV.
  Läs mer


 • Planeringen för Upplands-Bro-galan har börjat
  Till våren 2022 gör den come back igen­ - Upplands-Bro-galan. Den här veckan startade planeringen för att återuppta det populära arrangemanget.
  Läs mer


 • Alzheimerdagen tio år (eller egentligen elva)!

  För tionde gången arrangerades Alzheimerdagen i Upplands-Bro kommun under slutet av september. Nu finns filmer från dagen tillgängliga för alla att ta del av. Men hur är det egentligen med antalet arrangerade Alzheimerdagar?*
  Läs mer

 • Kommunhusets fasad samt tre logotyper. Polisens, brandkårens, Upplands-Brohus.
  Följ med på trygghetsinventering i Brunna
  Du som bor och vistas i Brunna – hur upplever du din närmiljö? Följ med på promenad i området och berätta. Välkommen onsdag 20 oktober klockan 17-19. Samling i Hagnässkolans matsal.
  Läs mer

 • Kvinna framför kommunhuset i Kungsängen.
  Kommundirektör Ida Texell finalist till Årets Hederspris på Framtidsgalan
  För sitt arbete för mänskliga rättigheter, för samhällsutveckling inom offentlig sektor samt ett starkt ideellt engagemang har Upplands-Bros kommundirektör, Ida Texell, valts ut som en av finalisterna till Årets Hederspris på den årliga Framtidsgalan.
  Läs mer


 • Höstuppstart för Ungdomsrådet i Upplands-Bro
  I helgen har Ungdomsrådet i Upplands-Bro kommun haft uppstart för höstens verksamhet. I en halvdags workshop tillsammans med tjänstepersoner från kommunen planerades det för hur rådet ska kunna bistå kommunens arbete framöver, på bästa sätt.
  Läs mer

 • Flera personer står bredvid varandra på bilden. I bakgrunden skymtas två brandbilar. De flesta personerna har svarta kläder på sig. Ytterligare några har polisuniform, en person är brandman.
  Välbesökt Trygghets- och krisberedskapsdag

  Under lördagen arrangerade Upplands-Bro kommun årets Trygghets- och krisberedskapsdag. Intresset från förbipasserande var stort och flera barn tog tillfället i akt att prova polisyrket.
  Läs mer


 • God uppslutning på Upplands-Bro kommuns Nyföretagarlunch
  Det var många som hade hörsammat möjligheten att delta på Nyföretagarlunchen på Bro Hof Slotts restaurang under onsdagen. Förutom en intagande miljö, god mat och service serverades också goda råd och tips från Upplands-Bro kommun, Företagarna, NyföretagarCentrum Sverige, Damernas affärsnätverk och Almi Stockholm Sörmland.
  Läs mer


 • Välkommen till Trygghets- och krisberedskapsdagen lördagen den 9 oktober
  Vad gör en fältare? Vad är en trygghetsvandring? Är du redo för kris? Vad ska du ha i din krislåda? Hur arbetar kommunen med att stärka trygghet?
  Läs mer

 • Avsnittsbild. podden Bättre Tillsammans. Två män i skogmiljö.
  Podd: Commonplay – att skapa lekytor med enkla medel
  Hur lite krävs för att förändra en plats utomhus, så att den går från att vara en yta som folk passerar, till att bli något mer? En plats man vill stanna till vid, kanske leka på? Går det att göra hållbart?
  Läs mer

 • Någon håller en ugnsform som det rinner olja i.
  Stoppa fettpropparna
  Fett i avloppet orsakar problem. Fettet täpper till och orsakar stopp i avloppsledningar, problem i pumpstationer och leder till onödiga kostnader. Vi vill minska mängden fett i avloppet. Och du kan hjälpa oss.
  Läs mer


 • Upplands-Bro väl rustad för framtiden – tar topplacering i Regionernas kamp 2021
  Upplands-Bro kommun har ett robust läge för framtiden. I Regionernas kamp 2021, en årlig ranking av Sveriges kommuner, hamnar Upplands-Bro på plats 18. Närheten till storstad, en attraktiv plats att bo på samt en ökning av små och stora företag är framgångsreceptet för kommunerna i topp, enligt analysföretaget WSP.
  Läs mer


 • Så kan Bro centrum se ut i framtiden
  Hur skulle torget i Bro kunna se ut med fler byggnader med plats för butiker och verksamheter? Upplands-Bro kommun gav tre arkitektkontor i uppdrag att visualisera hur torget i Bro centrum skulle kunna se ut 2030 med fler verksamheter. Resultatet blev tre olika visuella tolkningar av Upplands Bros vision av torget i framtidens småstad.
  Läs mer

 • Rapport
  Rapport från kommunstyrelsemötet 29 september
  Kommunstyrelsens ordförande Fredrik Kjos (M) sammanfattar de viktigaste besluten på det senaste kommunstyrelsemötet.
  Läs mer


 • Upp-Starten - ny verksamhet för nyanlända elever

  När höstterminen 2021 började startade också den nya verksamheten Upp-Starten för elever som nyligen kommit till Sverige. Syfte med verksamheten är att ge eleverna en så bra start som möjligt i den svenska skolan.

  Läs mer


 • Välkommen till Trygghets- och krisberedskapsdagen lördagen den 9 oktober

  Vad gör en fältare? Vad är en trygghetsvandring? Är du redo för kris? Vad ska du ha i din krislåda? Hur arbetar kommunen med att stärka trygghet?
  Läs mer


 • Trendbrott i Trygghetsundersökningen fler känner sig trygga i Upplands-Bro kommun
  Förra året uppgav 36 % av de som svarade på enkäten att de känner sig otrygga när de går ut kvällstid, i området där de bor. I år har den andelen sjunkit till 33 %. Snittet för Polisregion Stockholm är 24 %, mot 26% för 2020.
  Läs mer


 • Stark arbetsmarknad i Upplands-Bro – trots pandemieffekt
  I Upplands-Bro kommun hade fler arbete under första halvåret 2021, jämfört med året före. Upplands-Bro kommun har bäst resultat av alla Stockholmskommuner och hamnar på plats sju i Sverige i SCBs mätning av utvecklingen av arbetsmarknaden. Främst har antalet anställda ökat inom transport och magasinering.
  Läs mer


 • Regionpolischef Mats Löfving gästade kommunstyrelsens möte
  När kommunstyrelsen i Upplands-Bro kommun hade möte på onsdagen deltog regionpolischefen i Stockholm och på Gotland, Mats Löfving. Besöket i Upplands-Bro kommun var digitalt. En av frågorna som diskuterades var långsiktigt trygghetsarbete och vikten av ett gemensamt ansvar för dessa på lokal nivå, mellan kommun och polis.
  Läs mer


 • Kvartstrafik till Upplands-Bro och Håbo - ett gemensamt ansvar
  Under hösten inleds arbetet på riksnivå med den kommande infrastrukturproposition. För Upplands-Bro och Håbo kommun är den centrala, och gemensamma, frågan att det nu måste bli kvartstrafik för pendeltågstrafiken i hela arbetsmarknadsregionen.
  Läs mer


 • Upphandlingsskola – nytt erbjudande till företagen i Upplands-Bro
  Upplands-Bro kommun var väl representerat när Företagarna Upplands-Bro arrangerade möte i Ekeby i Bro på tisdagen. Här presenterades också första steget till kommunens nya upphandlingsskola.
  Läs mer

 • Mattias Peterson (C), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden tillsammans med Fredrik Nordbäck, Tibble Sjöscouters kårordförande.
  Årets Upplands-Broförening är Tibble Sjöscoutkår
  Nu är det klart vilken som blir Årets Upplands-Broförening 2021. Det nyinstiftade priset går till Tibble Sjöscoutkår. Det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på sitt sammanträde 28 september.
  Läs mer

 • Palett med färgtuber, penslar och palettkniv.
  Sök eller nominera någon till Upplands-Bros kultur- och miljöstipendium
  Passa på innan den 31 oktober att söka själv eller nominera någon annan till Upplands-Bro kommuns kultur- och miljöstipendium. Stipendiet delas ut i december i samband med kommunfullmäktiges sista sammanträde för året.
  Läs mer

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp