Psykisk ohälsa och boendestöd

För dig som har en psykisk funktionsnedsättning finns möjlighet att få särskilt anpassade stödformer som kan underlätta din vardag. Det kan vara t.ex. boende, boendestöd, andra serviceinsatser och hjälp med en meningsfull sysselsättning.

Träfflokalen

I Upplands-Bro kommun finns Träfflokalen som ligger i Bro och som erbjuder social samvaro och är öppen för dig med psykisk funktionsnedsättning. I träfflokalen kan du spela biljard och kort, virka, sticka, brodera, läsa tidningen eller bara sitta ner en stund för att få social samvaro.

Du behöver inte anmäla dig och du behöver inget biståndsbeslut för att besöka Träfflokalen. För att få vara i Träfflokalen får du inte vara påverkad av alkohol eller andra droger.

Träfflokalens öppettider:

Måndagar 12:30-15:00
Tisdag-fredag 10:00-15:00.
Lunchstängt mellan 12–12:30
Alla röda dagar är Träfflokalen stängd

Adress: Fjärilsstigen 4, Bro

Kontakt: 08-581 696 41

Boendestöd

Boendestöd vänder sig till dig med psykisk funktionsnedsättning och erbjuds under dagtid.

Boendestödjare ger stöd i vardagen genom att t.ex. planera dagen tillsammans med dig och utföra praktiska hushållssysslor tillsammans med dig. Den dagliga omsorgen och stödet från personalen anpassas utifrån dina önskemål och behov. Boendestödet ska leda till att du ska kunna leva ett självständigt liv och att sjukhus- och institutionsvård så långt det är möjligt ska kunna undvikas.

Så här ansöker du om boendestöd

Du kan vända dig till kommunens biståndshandläggare via Kontaktcenter på telefon 08-581 690 00 varje helgfri vardag. Handläggare nås säkrast kl. 08.30-09.30 måndag, onsdag, torsdag och fredag.

En biståndshandläggare hjälper dig med ansökan och utreder ditt behov i samråd med dig och/eller närstående. Du får ett skriftligt beslut på din ansökan. Om du inte är nöjd med beslutet kan du överklaga.

Söker du akut hjälp

Kontakt

Kontaktcenter
Tel. 08-581 690 00
Fråga oss

Vi vill gärna veta vad du tycker om våra verksamheter

Skicka in dina synpunkter