Föräldraskapsprogram 0-6 år

Att vara förälder kan vara det svåraste som finns. Alla föräldrar vill ge sina barn trygghet, bra självkänsla och kunna vägleda sina barn, men det är inte lätt att veta hur.

Trygghetscirkeln

Trygghetscirkeln är ett relationsbaserat föräldraskapsprogram för föräldrar med barn i åldern 0 till 6 år i en grupp med 6–8 föräldrar och två erfarna samtalsledare. Det bygger på anknytningsteori och 50 års forskning kring barns utveckling, deras behov och vad som skapar trygghet.

Programmet är kostnadsfritt och omfattar 7–8 träffar á en och en halv timme per tillfälle.

Under kursen får du möjlighet att undersöka vilket stöd som föräldrar behöver ge sina barn när de utforskar världen och sina känslor. Målet är att ditt barn ska känna trygghet i sig själv då det möter livets utmaningar. Vi närmar oss våra egna erfarenheter och funderar över hur detta avspeglar sig i vårt föräldraskap. Vi tittar gemensamt på filmklipp som visar barn och föräldrar i olika situationer och pratar om hur vi är tillräckliga som föräldrar och hur vi kan sätta gränser.

Med anledning av Corona-pandemin erbjuder vi två digitala varianter av Trygghetscirkeln:

  • För dig som är hemma med bebis, max 6 månader och kanske har syskon i förskolan. Vi träffas 8 veckor i sträck i videomöten på tisdagar kl. 10-11.30.
  • För dig/er som har barn 0–6 år. Vi träffas i videomöten på onsdagar, 7 gånger i sträck kl. 17.30-19. Vi rekommenderar att du/ni sitter ostörda utan barn.

Vi startar regelbundet, och har vid behov en väntelista. Du kommer i kontakt med samtalsledare genom att ringa till kontaktcenter.

Kontakt

Söker du akut hjälp

Kontaktcenter
Telefon: 08-581 690 00

Fråga oss

Vi vill gärna veta vad du tycker om våra verksamheter

Synpunkter och förslag

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp