För dig under 65 år

Dagverksamheten Solrosen på Kvistaberg vänder sig till dig som har en demenssjukdom och bor i eget boende. När du drabbas av en demenssjukdom och är under 65 år, är det särskilt viktigt att du får möjlighet att träffa andra, som är i samma ålder och situation. På dagverksamheten Solrosen på Kvistaberg får du stöd och hjälp att hantera situationen i form av socialt umgänge och aktiviteter.

Kvistaberg är en herrgårdsliknande byggnad från förra sekelskiftet, inramad av en vacker trädgård och med sjöutsikt. I den natursköna miljön bedriver Dagverksamheten Solrosen sin verksamhet, för dig med demenssjukdom, i en omgivning med lugn och ro, gemenskap och hjärtlig atmosfär. I området finns arkitektur och intressant historia att upptäcka som exempelvis Kvistabergs observatorier.

Dagverksamheten erbjuder dig med demenssjukdom

  • Professionell personal, där all personal har utbildning inom demens.
  • Omväxlande aktiviteter efter intresse som exempelvis musik och dans, bild och måleri, högläsning och samtal, reminiscens som är en metod för att väcka minnen och avkoppling.
  • Träning och gymnastik utifrån dina mål och förutsättningar.
  • Utflykter och fester som du själv kan medverka i vid planering och genomförande.
  • Gemensamma projekt som exempelvis dans och möten med olika generationer.
  • Egen transportservice.
  • Planering och uppföljning.
  • Måltider, där förmiddagsfika, lunch och eftermiddagskaffe ingår.

Syftet med verksamheten

Dagverksamhet Solrosen ökar livskvaliteten för dig med demenssjukdom och för dina anhöriga. Syftet är att bidra till att ge dig med demenssjukdom möjlighet till social samvaro, struktur och innehåll i vardagen. Meningen är även att fördröja flytt till särskilt boende samt att avlösa dina närstående.

Tystnadsplikt

All personal som arbetar inom Dagverksamhet Solrosen har tystnadsplikt.

Hur söker jag?

Vänd dig till kommunens biståndshandläggare efter det att du har genomgått en minnesutredning och fått en demensdiagnos. Biståndshandläggaren tar emot din ansökan om att få delta i dagverksamheten via kommunens kontaktcenter 08-581 690 00.

Avgift och taxa

Socialkontoret tar en avgift för Dagverksamheten Solrosen och måltiderna.

Samverkan med närstående

Det är viktigt att du som närstående känner dig delaktig och välkommen till Dagverksamheten Solrosen. Vi erbjuder därför utbildningar om demens och en samtalsgrupp för dig som är närstående till en person med demenssjukdom.


Om Dagverksamheten Solrosen på Kvistaberg för dig under 65 år

Besöksadress
Kvistabergsvägen 4, Bro
Vägbeskrivning på Google maps

Öppettider
Onsdagar-Fredagar kl.10.00-14.30

Enhetschef, personal på Dagverksamheten Solrosen på Kvistaberg samt biståndshandläggare nås via Kontaktcenter
08-581 690 00
Fråga oss

Upp