Alzheimerdagen

Idag lider 47 miljoner människor i världen av demens och till år 2050 beräknas antalet stiga till 131 miljoner. I Sverige lever 160 000 människor med en demensdiagnos och ämnet berör oss alla. Sedan 1994 anordnas internationella Alzheimerdagen i hela världen för att uppmärksamma situationen för personer med demenssjukdom och deras anhöriga.

Sedan 2010 bjuder Upplands-Bro kommun in till Alzheimerdagen runt den 21 september för att uppmuntra alla att handla för att personer med demenssjukdom och deras anhöriga kan få hjälp.

Vid Alzheimerdagen vänder sig Upplands-Bro kommun till en bred publik med intresse för demens, personer med demenssjukdom, deras närstående, politiker, alla som i sitt arbete kommer i kontakt med personer med demenssjukdom och alla som är intresserade.

Upplands-Bro kommuns Alzheimerdag anordnades den 21 september 2021 och var en spännande dag fullspäckad med information, föreläsningar, konstutställning, mässa, spännande möten och överraskningar. Dagen arrangerades av Förebyggande enheten för äldre. På grund av rådande restriktioner var antalet biljetter begränsade, men då vi vill att så många som möjligt ska kunna få del av informationen och inspirationen filmades alla föreläsningarna och finns inom kort länkade här nedan.

Se föreläsningarna från Alzheimerdagen 2021 här:

Text för lättläst (radera textmodulen om sidan inte ska ha lättläst)

Upp