Äldre

Äldre

Foto: Yanan Li, FOU

Om du har fyllt 65 år och har svårt att klara hushållssysslor och/eller din personliga omsorg kan du ansöka om stöd och omsorg från kommunen. Stödet kan exempelvis ges genom hemtjänst, hjälpmedel, trygghetslarm, anhörigstöd och olika typer av boenden.

Nyheter inom Äldre

 • 25 MAJ 2020
  Det har varit en svår period på äldreboendena Norrgården och Allégården, där flera äldre avlidit i covid-19. Sakta men säkert återvänder nu en ny slags vardag. Enhetschefen Susanna Kraftelid berättar.
 • 6 MAJ 2020
  Behovet av skyddsrockar till personalen i vård- och omsorg i Upplands-Bro är fortsatt stort. Eftersom det inte finns skyddsrockar att köpa är ideella krafter avgörande. Nu kliver föreningslivet fram och hjälper till.
 • 20 APR 2020
  Det är ett ansträngt läge med stor sjukfrånvaro inom hemtjänsten och på kommunens äldreboenden. En del anställda från andra verksamheter har därför tillfälligt bytt arbetsuppgifter och stöttar där det behövs.
 • 6 APR 2020
  Påsklovet har just startat. Men i stället för att hänga ute i solen har ett tiotal elever samlats i NO-salen på Ekhammarskolan i Kungsängen för att tillverka visir till äldreomsorgen.
 • 3 APR 2020
  På grund av besöksförbudet på äldreboenden är det många äldre som inte har kunnat träffa sina anhöriga på ett tag. Nu ska de få hjälp att se och prata med familj och vänner genom videosamtal .
 • 1 APR 2020
  För att stötta äldre invånare och deras anhöriga under coronakrisen, startar nu Upplands-Bro kommun en stödtelefon.
 • 18 MAR 2020
  Just nu söker Frivilliga resursgruppen (FRG) dig som kan tänka dig att hjälpa äldre eller andra personer som behöver hjälp med praktiska ärenden med anledning av coronaviruset. FRG vill också komma i kontakt med dig som behöver...
 • 3 OKT 2019
  Drygt 100 personer tog tillfället i akt att besöka Alzheimer- och Anhörigdagen som gick av stapeln den 2 oktober. För första gången arrangerades de båda dagarna tillsammans, då merparten av anhöriga är anhöriga just till en person...
 • 21 MAJ 2019
  Måndagen den 20 maj startade Internationella Seniorkampen med närmare 400 anmälda 65-plussare från Sverige och Tyskland. Seniorkampen anordnas på initiativ av förebyggande enheten för äldre i Upplands-Bro kommun – och i år för allra...
 • 20 DEC 2018
  160 000 människor i Sverige lider av en demenssjukdom. Till år 2050 beräknas antalet drabbade ha fördubblats. Att bemöta personer med demenssjukdom ställer höga krav på förståelse och kunskap om sjukdomstillståndet. På dagverksamheten...
 • 7 DEC 2018
  Under början av december arrangerades julmarknader på Kungsgården i Kungsängen och Norrgården i Bro, där även Allégården fanns representerade. På marknaderna såldes bland annat julpynt, kakor och konst.
 • 15 NOV 2018
  Varje vecka får de boende på Norrgården i Bro besök av trubaduren Visman, som spelar och sjunger tillsammans med de äldre. Alltifrån lugna visor till låtar med högre tempo som uppmuntrar till dans.

Kalenderhändelser inom stöd & omsorg

Upp