Uppdaterad 04 september 2023
Skriv ut

Simhallen i Bro stängd för renovering

Normalt sett har simhallen i Bro sommarstängt 6 veckor från midsommar, men i år blir det 13 veckor från den 23 juni. Detta beror på att hela ventilationsanläggningen måste bytas ut.

– Vi beklagar verkligen att stängningen blir betydligt längre tid än vanligt, men vi ska göra allt vi kan för att minimera konsekvenserna av det, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef.


Renoveringen var planerad att genomföras under ordinarie sommarunderhåll, men på grund av leveransförseningar av komponenter till ventilationsanläggningen måste stängningstiden förlängas. Arbetet beräknas vara klart vecka 39 och simhallen hoppas då kunna ta emot gäster igen.

Frågor och svar

Under sommaren utökas utesimskolorna från 8 till 16 barngrupper och arrangeras även vid Hällkana och Björknäs bad, förutom Lillsjön. Där kommer barnens simförmåga att testas. Även andra aktiviteter för alla åldrar kommer att anordnas. Här anmäler du ditt barn: https://www.upplands-bro.se/utesimskola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I början av höstterminen kommer personalen från simhallen att åka ut till årskurs 2 och förskolorna för att genomföra simundervisning på plats i skolorna, i de delar som inte kräver en simbassäng. Till exempel att kasta livboj, berätta om förhållningsregler i simhallen och att prata om livräddning. Från vecka 41 startar simundervisningen i simhallen upp och utökas då från tre till fyra klasser per dag.

Föräldrar och barn kan också tillsammans titta på den digitala simskola som Upplands-Bro kommun producerat: https://youtube.com/playlist?list=PLixAIpGU5yajj5QfrLAGKeNFQlzZ3wITH Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla som har årskort eller terminskort kommer att få de förlängda med lika lång tid som simhallen är stängd, utöver de sex ordinarie sommarveckorna. För att få hjälp med det måste du vända dig till simhallens reception.

Simbassängerna kommer inte att tömmas på vatten. Under arbetet med ventilationsanläggningen täcks bassängerna över och vattentemperaturen sänks för att spara energi.

Bro simhall är den enda i Upplands-Bro kommun. De närmaste simhallarna i andra kommuner finns i Håbo, Sollentuna och Järfälla.

Gymmet kommer att vara öppet men ha begränsade öppettider. Information om öppettiderna kommer du att hitta här: https://www.upplands-bro.se/uppleva-och-gora/simhallen/gym.html Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det går bra att skicka e-post till simhallen@upplands-bro.se eller ringa telefonnummer 08-58169099 under kontorstid.

Är du nöjd med informationen på sidan?