Uppdaterad 17 juni 2024
Skriv ut

Unga ledare hyllades för genomförd idrottsledarakademi

I helgen var det avslutning för den andra årskullen av unga ledare som gått Idrottsledarakademin i Upplands-Bro kommun. 16 ungdomar fick ta emot diplom och priser för sina insatser.

– Ett stort grattis till alla duktiga ungdomar som genomgått utbildningen! Idrottsakademin bidrar till att skapa unga förebilder i samhället och det är oerhört viktigt för kommunens framtid, men också för de ungas egen utveckling, säger Mattias Peterson Ersoy (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande, som talade på avslutningen i Marina föreningshuset i Kungsängen.

På avslutningen talade också Jamil Yosef, verksam inom fotbollen i Järfälla som domare, tränare och instruktör. Han började själv som ung ledare och delade med sig av sina erfarenheter till akademins elever.

Akademi anpassad för unga

Syftet med akademin är att erbjuda en ledarskapsutbildning anpassad för ungdomar och att ge deltagarna möjlighet till utveckling och nätverkverksbyggande.

Utbildningen riktar sig till unga i åldern 14 - 18 år från olika idrotter och klubbar. Den innehåller tio kurstillfällen och arrangeras gemensamt av Upplands-Bro kommun och Riksidrottsförbundets lokala utbildningsorganisation, RF-SISU Stockholm. De första två åren har finansierats av Leader Mälardalen, men från hösten tar kommunen över ansvaret.

Förutom en gedigen utbildning får de unga med sig en fin merit i sin CV, samtidigt som föreningarna i Upplands-Bro får utbildade ledare som kan fungera som förebilder för andra barn och unga i klubbarna.

Ny utbildning startar i höst

– Modiga, trygga ledare som är goda förebilder bidrar inte bara till utveckling i den enskilda föreningen utan i samhället i stort. Här gör Idrottsledarakademin ett jättefint arbete, säger Hannah Rydstedt Nencioni, kultur- och fritidschef,

Nästa idrottsledarakademi startar i höst och anmälan dit kommer att öppnas upp under sommaren. Föreningar kan nominera 14 - 18 år gamla medlemmar som man vill ge extra möjlighet till ledarskapsutbildning. Ungdomar som är intresserade kan också själva söka till utbildningen, som är kostnadsfri. Om den nominerade inte tillhör någon förening kommer hen att kunna matchas ihop med en lämplig förening.

Är du nöjd med informationen på sidan?