Uppdaterad 31 maj 2024
Skriv ut

Inspirationsresa för framtidstro bland Broungdomar

Elever i årskurs 8 på Broskolan i Upplands-Bro fick i veckan möjlighet att besöka Ericsson och Kista Innovation Park. På plats inspirerades de av den senaste tekniken och möjligheterna som finns på framtidens arbetsmarknad.

Noelia och Zeinab, elever på Broskolan, tyckte att besöket i Kista var intressant.

Besöket i Kista är en del av projektet Omdaning Bro och görs för att inspirera och ingjuta framtidstro i Bros unga inför deras framtida yrkesliv. Projektet förenar de sociala och fysiska aspekterna av platsutveckling.

Dagen inleddes med en presentation av Nabil Ahmed Ibrahim, som växte upp i Upplands-Bro kommun och som nu arbetar som redovisningschef på Ericsson. Under presentationen belystes de många möjligheter som finns inom ett globalt företag som Ericsson och hur företaget aktivt bidrar till samhällsutvecklingen.

Nabil Ahmed Ibrahim växte upp i Upplands-Bro.

– Det mest intressanta har varit att höra hur Ericsson arbetar och vilka internationella möjligheter som finns inom företaget, berättar Zeinab, elev på Broskolan.

– Jag har tidigare inte haft något intresse för teknik, så det var en cool och givande upplevelse att få en djupare förståelse för teknikvärlden, säger Noelia, elev på Broskolan.

Eftermiddagen spenderades på Kista Innovation Park där eleverna fick testa på den senaste tekniken. Bland annat fick de prova på AI-robotar som spelar tre i rad och VR-styrda fordon, vilket väckte stort intresse och engagemang bland ungdomarna.

Är du nöjd med informationen på sidan?